تاثیر ویتامین D بر کبد را حتما باید بدانید
هنوز هم بیماری هپاتیت B در جامعهی پزشکی مسئلهای جدی است. از دو میلیارد آدم مبتلا به هپاتیت B، متاسفانه هر ساله ۶۰۰۰۰۰ نفر به خاطر عوارض ناشی از آن میمیرند.
تاثیر ویتامین d بر کبد را حتما باید بدانید
مطالعات اخیر توسط پژوهشگران آلمانی اطلاعات نویدبخشی دربارهی ارتباط بین ویتامین د. و مقاومت افراد در برابر بیماری بهدست میدهد. یافتههای اخیر آشکار ساختند که کمبود ویتامین د با خطر رشد ابتلا به HBV در مردان و زنان در ارتباط است. در این نوشتار با بازده همراه باشید تا تاثیر ویتامین d بر کبد را بیشتر بشناسیم.
در اصل، هپاتیت B یا HBV میتواند ماهیتا حاد یا طولانی مدت باشد. در درجه اول این بیماری از طریق مایعات بدن شامل خون و ترشحات هورمونی(جنسی) منتقل میشود. اگر عفونت ویروسی به مدت زیادی طول بکشد، میتواند به نارسایی دائمی کبد، سرطان کبد، و سیروز – بیماری که مشخصهی آن وجود زخم دائمی در بافت کبد است- منجر شود.
پژوهشهای انجام شده توسط دانشمندانی از بیمارستان دانشگاه جان ولفگانگ گوته رابطهی مستقیمی بین تجمع بالای HBV و سطوح پایین ویتامین د در جریان خون نشان میدهد. این مطالعه همچنین آشکار میسازد که سطوح پایین ویتامین د هیچ ربط یا رابطهای با افزایش استعداد ابتلا به هپاتیت C ندارد.
این تجزیه و تحلیل دو ساله در مجموع روی ۲۰۳ بیمار انجام شد، که تمام آنها بیماران مبتلا به HBV تشخیص داده شده بودند.
هیچ یک از اشخاص تحت آزمایش هیچ نوعی از معالجه را برای کاهش نشانههای مرتبط با HBV پشت سر نگذاشته بودند. پژوهشگران بعدا سطوح ویتامین د تمام بیماران را با استفاده از آزمایش هیدروکسی ویتامین د ۲۵ اندازه گیری کردند.
قاعدتا، کمبود شدید ویتامین د مربوط به بیمارانی با سطح کمتر از ۱۰ نانوگرم/میلی گرم است. ناکافی بودن ویتامین د در سطح ۱۰ تا ۲۰ نانوگرم/ میلیگرم مقرر شده است، و تجمع معمول ویتامین د باید بیشتر از ۲۰ نانوگرم/ میلیگرم باشد.
تاثیر ویتامین d بر کبد چگونه است؟
بر اساس نتایج، ۳۴% از بیماران HBV از کمبود ویتامین د رنج میبردند، ۴۷% ویتامین د کافی نداشتند، و فقط ۲۹% بیماران سطح ویتامین د عادی در سیستم گردش خونشان داشتند. مطالعات بیشتر نشان میدهد که آدمهایی که تشخیص داده میشود ناقل آنتیژن هپاتیت B باشند، ویتامین د آنها در سطوح پایینتری است.
ویتامین د در سلامت و تندرستی نقش مهمی ایفا میکند. ویتامین د مادهی مغذی کلیدی برای حفظ کارکرد سیستم ایمنی بدن در بالاترین حد است. همچنین یک عامل ضد التهاب مهم به شمار میرود و برای کسانی که از بیماری سوخت و ساز کبدی رنج میبرند مزایای خاصی دارد.
به رغم یافتههای جدید، دانشمندان هنوز از رابطهی مستقیم بین سوخت و ساز ویتامین د و عفونت طولانی مدت HBV مطمئن نیستند. از آنجا که کبد ما رابطهی مستقیمی با سوخت و ساز بدن دارد، اقلام غذایی مشخصی وجود دارند که ثابت شده است از نقص کبد جلوگیری میکنند.
بادام
بادام سرشار از پروتئین، فیبر، و کلسیوم است. این ابرخوراکی حائز اهمیت است چون کارکرد درست بسیاری از ارگانهای بدن از جمله کبد را تسهیل میکند.
جو
کل دانهها غنی از ویتامینها و مواد معدنی هستند که سطوح کلسترول را پایین نگه میدارند و بنابراین از بروز و رشد دیابت نوع ۲ جلوگیری میکنند.
بلوبری
بلوبری، سوای ویتامین د، حاوی طیف وسیعی از آنتیاکسیدانها است که کبد و دیگر ارگانهای مهم را پاکسازی میکند.
ماهی سالمون
این مادهی غذایی مملو از اسیدهای چرب امگا-۳ است- ترکیبی که سلامت قلب را بهبود میبخشد و دارای مجموعهای از مزایای سلامتی برای بدن است.
سویا
اقلام غذایی که شامل سویا هستند سرشار از پروتئین و فیبر هستند، و اسیدهای چرب اشباع شدهی کمی دارند. آنها سوخت و ساز بدن را تسریع و از قلب در برابر بیماریها محافظت میکنند. تجربیات سلامتی خود را درباره تاثیر ویتامین d بر کبد از طریق همین صفحه با سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.