بهترین مواد غذایی برای گیاهخوارها
ما موادغذاییای را که باید در سفره هر روز شما باشند، فهرست کردهایم.
برگسبزها
درست است که شما اهل خوردن سبزیجات هستید، اما به جای افزایش سهم گیاهانی مثل برنج و سیبزمینی، بهتر است سراغ سبزیجات برگسبز بروید. بدن شما برای دورماندن از بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت و حفظ تعادل خود، به خانواده کلمها، اسفناج، کاهو و دیگر سبزیجاتی که برگ سبز دارند، نیاز دارد. پس در هیچ شرایطی، آنها را از سبد غذایی خود حذف نکنید.
مرکبات بخورید
برای اینکه سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود و به بیماریهای زمستانی دچار نشوید، باید سهم بیشتری از ویتامین C و میوههای حاوی آن را به رژیمتان وارد کنید. گذشته از این، از آنجا که اغلب گیاهخواران به کمخونی دچار میشوند، برای این که بدنتان بهتر آهن موجود در موادغذایی را جذب کند، بهتر است همزمان با مصرف خوراکیهای حاوی آهن، موادغذایی حاوی ویتامین C را هم میل کنید و همزمان با مصرف موادغذایی حاوی آهن، لبنیات میل نکنید.
دلستر بخورید
شمایی که گیاهخوار شدهاید، برای حفظ سلامت سیستم عصبیتان، بهبود خلق و خو و سالمماندن بدنتان، به ویتامین Bمحتاج هستید و جو و فرآوردههای حاصلشده از آن مثل دلستر، از غنیترین منابع غذایی حاوی ویتامینهای گروه B هستند. پس به جای خوردن نوشیدنیهای پرضرر، دلستر را به سفره هر روزتان وارد کنید.
از لوبیا غافل نشوید
قرمهسبزی بدون گوشت، یکی از غذاهای مفید برای گیاهخواران است. لوبیای موجود در این غذا سرشار از فیبر، پروتئین، کلسیم و روی است و سبزیجاتش هم فواید بسیاری را به بدن شما میرساند. البته به شرط آنکه زیاد سرخش نکنید. مصرف حبوباتی مثل انواع لوبیا، نخودفرنگی و … میتواند انرژی لازم را برای فعالیت روزانه به شما بدهد و توان بدنتان را هم برای عضلهسازی، بیشتر کند.
در جیبتان بادام بریزید
حالا که ماهی نمیخورید، باید منابع دیگری را برای رساندن امگا۳ به بدنتان پیدا کنید. آجیلها، یکی از پرخاصیتترین و سالمترین خوراکیهای حاوی این ماده هستند. مصرف این مغزها، به کاهش التهاب در بافتهای بدن کمک میکند و احتمال دچارشدن به آلزایمر و حتی حمله قلبی را هم کاهش میدهد. البته در کنار آجیل، حتما به وفور غلات را هم مصرف کنید تا بتوانید کمبودهای ناشی از نخوردن گوشت و لبنیات را در بدنتان جبران کنید.
با مکملها آشتی کنید
انجام آزمایشهای دورهای خون، به شما آگاهی بیشتری در مورد وضعیت بدنیتان میدهد. اگر گیاهخوار هستید، حتما از مکملهای ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید و با توجه به نتیجه آزمایش و نظر پزشکتان، این مکملها را براساس دوزهای تعیینشده میل کنید. گذشته از این، در فصلهای پرنور، خودتان را تا آنجا که ممکن است، از نور مستقیم خورشید بهرهمند کنید و با قراردادن مچ دست و پایتان در نور مستقیم خورشید، به بدنتان ویتامین D موردنیازش را برسانید.
یکتنه به میدان وارد نشوید
گیاهخواری، در صورتی که بیبرنامه و بدون آگاهی از وضعیت بدن صورت بگیرد، نه تنها کمکی به حفظ سلامتتان نمیکند، بلکه بدنتان را با آسیبهای متعددی هم روبهرو میکند. اگر تصمیمتان را برای حذف غذاهای گوشتی و لبنی گرفتهاید، حتما قبل از تغییردادن رژیم غذاییتان، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. شما باید در برنامه غذایی هفتگی خود، جایگزینهای مناسبی را برای موادغذایی حذفشده در نظر بگیرید.