بهترین مدل پخت غذا برای فشارخونی ها
وی افزود: متوسط میزان مصرف نمک برای ۸۸ درصد از مردم ایران حدود ۱۰ گرم در روز است که این امر نیاز به آموزش همگانی در سطح وسیع و اطلاع رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد.
دکتر طباطبایی خاطرنشان کرد: در استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۲ گرم نمک مصرفی روزانه است که دو برابر و نیم میزان مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام جدی داشته باشیم.
وی کاهش مصرف نمک را عامل کاهش سکته های مغزی و بیماری های قلبی و عروقی بر شمرد و افزود: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فرآوری شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر چرخه تولید این اقلام قسمت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون و البته بیماران فشار خونی برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و توجه کنند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار وجود دارد که مصرف این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود کنند.
گفتنی است، بیماران مبتلا به فشار خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تهیه کنند.
سلامت نیوز: مبتلایان به فشار خون از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند