بهترین اولترابوکهای موجود در بازار ایران
مجله همشهری دانستنیها – سحر ملک پور: از ساخته شدن اولین لپ تاپ ها چند دهه می گذرد و همزمان با پیشرفت دیگر محصولات دیجیتال، این دستگاه ها هم دستخوش تغییرها و دگرگونی های فراوانی شده اند. لپ تاپ هایی که طی دهه های قبل ساخته می شدند، اگر چه کوچک بودند و قابل حمل، اما وزن زیادشان هنوز مسئله ای حل نشده بود. طی دهه گذشته و همزمان با ورود گوشی های هوشمند و پیشرفت های همه جانبه در حوزه گجت های سبک، نازک و کوچک، لپ تاپ هم از این قافله جا نماند و در همین جهت توسعه پیدا کرد.
این روزها یکی از نسل های جدید لپ تاپ ها در بازار کامپیوترهای شخصی، هواداران فراوانی پیدا کرده اند که در اصطلاح «اولترابوک» نامیده می شوند. اولترابوک ها، لپ تاپ های بسیار باریک و سبکی هستند که خیلی راحت و بدون دردسر می توانید آنها را جابجا کنید. ایده این لپ تاپ ها را شرکت «اینتل» در سال ۲۰۱۱ مطرح کرد و پس از آن، شرکت های مختلف برای طراحی و عرضه چنین محصولی وارد رقابت با یکدیگر شدند. لپ تاپ هایی که در این دسته قرار می گیرند، معمولا ضخامتی کمتر از ۱.۵ سانتی متر و وزنی کمتر از ۱۵۰۰ گرم دارند. در اینجا سراغ این دسته از لپ تاپ ها رفته ایم تا با بهترین و مناسب ترین اولترابوک های موجود در بازار آشنا شویم.
سبک ترین
LG Gram
سبک ترین لپ تاپ دنیا
یکی از مهم ترین ویژگی اولترابوک ها، سبک بودن آنهاست. این موضوع در لپ تاپ های سری «گرم» شرکت «ال جی» در مرکز توجه قرار گرفته است تا سبک ترین لپ تاپ دنیا در این شرکت تولید شود. اولترابوک گرم تنها ۹۶۵ گرم وزن دارد و ضخامت آن بین ۱۶.۸ تا ۱۴.۵ میلی متر است.
یکی از دلایل سبک بودن این محصول ال جی استفاده از آلیاژ نانوکربن منیزیم برای بدنه این دستگاه است که در عین حال موجب هر چه چشمنوازتر شدن آن شده است نوار حاشیه اطراف صفحه نمایش در این سری از محصولات ال جی بسیار باریک طراحی شده تا شاهد استفاده از نمایشگر ۱۵ اینچی در یکی از اعضای این سری از اولترابوک های ال جی باشیم.
البته این طراحی سبب شده تا ال جی وب کم را بالای نمایشگر قرار ندهد و آن را روی لولای میان کيبورد و نمایشگر بگذارد که زاویه نسبتا نامناسبی است. نور پس زمینه صفحه کلید این اولترابوک هم سبب می شود تا کاربر در تاریکی هم به راحتی با آن کار کند. ترک پد طراحی شده برای این دستگاه سرعت عمل و دقت مطلوبی دارد و به همین خاطر اجرای ژست های حرکتی تنظیم شده روی ترک پد به خوبی قابل انجام است.
از ویژگی های ظاهری این محصول که بگذریم ال جی برای این سری از اولترابوک های خود سه اندازه مختلف با نمایشگرهای ۱۳.۳، ۱۴ و ۱۵.۶ اینچی در نظر گرفته که رزولوشن فول اچ دی دارند (البته متاسفانه در این سری خبری از رزولوشن های QHD و UHD نیست). در بخش سخت افزاری ال جی از پردازنده های نسل هفتمی اینتل به نام کبی لیک استفاده کرده است. اولترابوک های سری گرم با پردازنده های core i5 و core i7 در دسترسند. پردازنده core i5 این محصول دو هسته ای است و فرکانس پردازشی پایه آن ۲۵ گیگاهرتز است. واحد پردازنده گرافیکی در این دستگاه در کنار پردازنده مرکزی آن قرار گرفته است و مجزا نیست.
پردازنده گرافیکی شرکت اینتل به نام Intel HD Graphics 620 کاربر را قادر می کند تا به خوبی کارهای روزمره ای مانند وب گردی و تماشای فیلم و ویرایش اسناد مختلف را با این اولترابوک انجام دهد، اما نمی توان از آن انتظار اجرای بازی ها و برنامه های سنگین را داشت. ال جی در این محصول خود از حافظه رم هشت گیگابایتی استفاده کرده است و حافظه داخلی آن از نوع SSD بوده که در اندازه های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی عرضه می شوند.
قیمت: ۱۰۵۰ دلار
وزن: ۹۶۵ گرم
نمایشگر: ۱۳.۳ اینچ با رزولوشن۱۹۲۰ در ۱۰۸۰
رم: رم ۸ گیگابایت
حافظه داخلی: ۲۵۶ گیگابایت
زیباترین طراحی
Asus ZenBook Flip SUX370UA
همراه شرقی
«ایسوس» با معرفی اولترابوک های سری «ذن سوک» موفق شد جایگاه خود را در میان برندهای پیش رو در این رده باز کند. اولترابوک های شرکت ایسوس از باریک ترین و سبکترین لپ تاپ های موجود در بازارند که می توانند توجه هر خریداری را به خود – جلب کنند. وزن این محصول ۱.۱ کیلوگرم و ضخامت آن ۱۰.۹ میلی متر است که سبب می شود جابه جایی و حمل و نقل آن بسیار راحت باشد. بدنه محکم این دستگاه از فلز صیقل خورده است و ظاهری بسیار جذاب دارد. نمایشگر ذن بوک ۱۳.۳ اینچی است و وضوح تصویر فول اچدی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
روکش نمایشگر از جنس «Corning Gorilla Glass» و براق است که شاید در محیط های باز و پرنور کمی دردسرساز شود. شرکت ایسوس سری ذن بوک خود را به صورت اولترابوک های تبدیل پذیر طراحی کرده است و به این ترتیب با چرخاندن صفحه نمایشگر به پشت، می توانید از آن مانند یک تبلت استفاده کنید. بدیهی است که با در نظر گرفتن چنین طراحی صفحه نمایش دستگاه باید لمسی باشد.
صفحه کلید محصول شرکت ایسوس مانند بسیاری از اولترابوک های دیگر، نور پس زمینه دارد و تاچ پد هم به خوبی از فرمان های چند لمسی پشتیبانی می کند. ایسوس برای این سری از اولترابوک های خود، پردازنده قوی core i7 محصول شرکت اینتل را استفاده کرده است که محدوه سرعت آن ۲.۵ تا ۲.۸ گیگاهرتز است. به علاوه برای این پردازنده حافظه کش چهار گیگابایتی در نظر گرفته شده است. ذن بوک مدل «UX370UA» پردازنده گرافیکی مجزا ندارد و از پردازنده های سری «HD Graphics 620» شرکت اینتل بهره می برد.
برای این دستگاه حافظه رم هشت یا ۱۶ گیگابایتی در نظر گرفته شده است و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی آن هم از نوع SSD است. باتری این محصول از نوع لیتیم-پلیمر است و ظرفیتی معادل ۳۹ وات ساعت دارد که ایسوس قول شارژدهی نه ساعته آن را داده است. مجموعه این سخت افزار و طراحی نسبتا قدرتمند با توجه به تلاش شرکت ایسوس برای طراحی اولترابوکی نازک و سبک می تواند برای کاربران قابل قبول باشد. به کمک این لپ تاپ اگرچه نمی توان برنامه ها و بازی های خیلی سنگین اجرا کرد، اما برای فعالیت های روزمره و دائمی انتخاب مناسبی است.
قیمت: ۱۳۰۰ دلار
وزن: ۱.۱ کیلوگرم
نمایشگر: ۱۳.۳ اینچ با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰
رم: ۱۶ گیگابایت
حافظه داخلی: ۵۱۲ گیگابایت
خاص ترین
Macbook Air 2017
به رنگ اپل
«پل» سال ۲۰۱۷ مک بوک ایر جدیدی را به بازار عرضه کرد. این محصول با ضخامت ۱۷ میلی متری و وزن ۱.۳۵ کیلوگرمی خود مهاجم اصلی به بازار اولترابوک های ویندوزی بود. با وجود به کارگیری فلز آلومینیم برای تمام قسمت های این دستگاه، وزن آن بسیار ایدئال است و برای کاربر دردسری ایجاد نمی کند. صفحه نمایشی که اپل برای سری ایر خود در نظر گرفته، ۱۱ و ۱۳ اینچی است که به ترتیب از وضوح ۱۳۶۶ در ۷۶۸ و ۱۴۴۰ در ۹۰۰ پیکسلی بهره می برند. نمایشگر به کار رفته در این دستگاه از نوع ال ای دی و با روکش براق است و در این سری هنوز خبری از صفحه نمایش رتینا نیست.
کیبورد و تاچ پدی هم که اپل در این مک بوک به کار گرفته، مانند لپ تاپ های دیگر این شرکت کیفیت بسیار خوبی دارد. کیبورد به کار رفته در این دستگاه از نوع جزیره ای و مجهز به نور پس زمینه است که به کمک آن می توان در تاریکی هم از تایپ کردن لذت برد. تاچ پد مک بوک ایر از نوع یک تکه با سطح صیقلی و دقتی فوق العاده است.
از ویژگی های ظاهری این دستگاه که بگذریم، ایل در این سری از محصولات خود از پردازنده های شرکت اینتل بهره می برد. هر کدام از پردازنده core i5 و core i7 را می توانید بر حسب نیاز خود انتخاب کنید. پردازشگر گرافیکی به کار رفته در این دستگاه هم از سری «Intel HD Graphics 6000» است که به خوبی از پس پردازش اطلاعات تصویری بر می آید. البته نباید انتظار داشته باشید که با قدرت پردازش تصویر این دستگاه بتوانید بازی های سنگین با نرم افزارهای ویرایش عکس و ویدئو را به راحتی اجرا کنید. در بخش حافظه، شرکت اپل رم هشت گیگابایتی به همراه حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی از نوع «SSD» را برای محصول خود در نظر گرفته است. هر چند کاربران می توانند این مدل را با حافظه ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی هم خریداری کنند.
باتری به کار رفته در مک بوک ایر از نوع لیتیم-پلیمر داخلی است و قابلیت تعویض ندارد. میزان نگهداری شارژ در این مدل ۱۲ ساعت است که برای یک روز کاری کاملا ایدئال به نظر می رسد. روی هم رفته، شرکت اپل در نسل مک بوک ایر خود بیشتر به ظرافت، کیفیت و کاربردهای روزمره توجه نشان داده و بر قدرت پردازشی و فعالیت های حرفه ای تمرکز نداشته است.
قیمت: ۹۹۹ دلار
وزن: ۱.۳۵ کیلوگرم
نمایشگر: ۱۳.۳ اینچ با رزولوشن ۹۰۰ در ۱۴۴۰
رم: ۸ گیگابایت
حافظه داخلی: ۱۲۸ گیگابایت