بررسی ابعاد آزار جنسی به دانش آموزان
فریادها اینبار هم بلند و دلخراش است. مادری رو به روی دوربین گوشی، به مسئولین مدرسه میگوید: «ما بچه بزرگ کردیم. اومدن اینجا آموزش ببینن، پرورش داده بشن، نه اینکه بهشون تجاوز بشه». خانوادهها عصبانی هستند و به آزار جگر گوشههایشان معترضند. هرچند که خوشبختانه اینبار شاهد اخبار ناگوار قتل آتناها و ستایشها نبودیم اما ابعاد فاجعه شاید به همان بزرگی باشد. ۱۶ نفر از دانشآموزان مدرسهای در غرب تهران، مورد تجاوز ناظم مدرسه قرار گرفتهاند. خبری که به سرعت دست به دست چرخید و واکنشهای بسیاری را برانگیخت. خبر آزار جنسی به دانش آموزان که با بازداشت شدن ناظم متهم و تعلیق مدیر مدرسه همراه بود، واکنش مقامات را برانگیخت و کاربران شبکههای اجتماعی را به ابزار همدردی واداشت.
همه در حد شوخی بود
در اولین خبری که بعد از این ماجرا منتشر شد، والدین یکی از دانش آموزان گفته بود که به دلیل پرخاشگر شدن نوجوانشان، او را پیش روانشناس برده بودند که در جلسات روانشناسی مشخص شد که او مورد تعرض جنسی قرار گرفته است. بعد از پیگیریهای خانوادهها، مشخص میشود که ۱۵ دانش آموز دیگر هم توسط یکی از مسئولان مدرسه مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند. در حواشی این خبر، گفته میشود که این معلم پیشتر در اردوهای مدرسه، به دانشآموزان مشروبات الکی و سیگار تعارف میکرده و با نشان دادن فیلمهای مستهجن، دانش آموزان را به داشتن رابطه جنسی تشویق میکرده است. اما در ویدیویی که والدین دانشآموزان، از فرد منسوب به متهم در شبکههای اجتماعی پخش کردهاند، او دادن مشروبات الکی و سیگار در اردوها را تکذیب کرده و تمام ماجرا را شوخی عنوان میکند. در زیر بخشی از این ویدیو را تماشا میکنید.
خبر دیگری که در این جریان شایعه شد این بود که ناظم مدرسه با بیت مرحوم آیتالله حائری نسبت دارد و این موضوع باعث واکنش بیت ایشان به این خبر شد. در نامهای که ایسنا به نقل از محمد حسن حائری منتشر کرده است، او انتساب بیت ایشان با متهم را تکذیب کرد.
.
اجرای حدود الهی برای متهمان
بعد از انتشار این خبر روز گذشته وبسایت رسمی رهبر انقلاب، متن نامهای از ایشان به رئیس قوه قضاییه را منتشر کرد که در آن ضمن ابراز اندوه و تاسف، ایشان خواستار اجرای حدود الهی در مورد متهمان این پرونده شدند. از فرشته محمدی، حقوقدان در خصوص حدود الهی و مجازات آن میپرسم. او پاسخ میدهد: «حدود الهی به جرایمی اطلاق میشود که به اصطلاح حقالله هستند و حاکم شرع برای تحکیم جامعه اسلامی آن را اجرا میکند. حدود الهی به جرایم متعددی اطلاق میشود که فرد مکلف به دوری از آنهاست. مثل روزهخواری. در مورد مسايل جنسی نیز حدود الهی بارها ذکر شده اند. در این مسئله دانش آموزان غرب تهران که معلم مدرسه بچهها را واردار به رابطه کرده است، میتوان قیادت و لواط را برای این جرم در نظر گرفت. قیادت به معنی مرتبط کردن یا مجبور کردن عدهای به داشتن رابطه جنسی است و آنطور که من میدانم مجازات آن شلاق، تبعید یا زندان خواهد بود. اما در لواط، در صورتی که اکراه وجود داشته، حد آن اعدام است. اگر ثابت شود که این فرد به بچههای مدرسه تجاوز کرده است، حدود لواط برای او صادق خواهد بود. علاوه بر این حاکم شرع میتواند جرم افساد فیالارض را نیز برای مجرم تعیین کند.»
نمایندگان مجلس هم بعد از انتشار خبر آزار جنسی دانش آموزان ، خواستار طرح سوال از وزیر آموزش و پرورش شدند. به گزارش ایلنا، پروانه مافی، نماینده مردم تهران گفت: «ما برای این موضوع قاطعانه پیگیر طرح سوال از وزیر هستیم، وزیر باید در این خصوص پاسخگو باشد. این افراد باید به اشد مجازات محکوم شوند، چراکه این موضوعات شوخیبردار نیست و هیچ گونه تخفیفی نباید صورت بگیرد. ما نسبت به موارد مشابهی که پیش آمده برخورد جدی نداشتهایم به همین دلیل با افزایش آمار این اتفاقات در جامعه روبه رو هستیم»
طیبه سیاوشی دیگر نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم این اتفاقها را باعث تشدید خشونت در جامعه عنوان کرد و بیان کرد که حاکمیت وظیفه دارد آموزش جنسی به فرزندان را در خانوادهها نهادینه کند.
همانطور که انتظار میرفت، وزیر آموزش و پرورش هم دیگر مقامی بود که به این خبر واکنش نشان داد. به نقل از روزنامه ایران، سید محمد بطحایی مشاور و بازرس خود را مسئول رسیدگی به این موضوع کرد و در نامهای نوشت: «از آنجاییکه فرد متخلف، نیروی غیر رسمی بوده است لازم است نسبت به بررسی نحوه بهکارگیری مشارالیه و رعایت ضوابط مقرر، دقت مضاعف به عملآورد.»
مرتضی نظری مدیر کل روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش هم درباره آخرین خبرهای مربوط به تعرض ناظم مدرسه میگوید: «قطعاً وزارت آموزش و پرورش در بالاترین سطح ممکن به این پرونده ورود میکند و با این تخلف قاطعانه برخورد میکنیم و پروندهای در مراجع قضایی با شکایت والدین و پیگیری مسئولین منطقه تشکیل شده است. علاوه بر این نمایندگان مجلس هم نسبت به این ماجرا واکنش نشان دادند تا جایی که پروانه مافی طرح سؤال از وزیر آموزش و پرورش را مطرح میکند و میگوید: ما قاطعانه پیگیر طرح سؤال از وزیر هستیم، وزیر باید در این خصوص پاسخگو باشد. این افراد باید به اشد مجازات محکوم شوند، چراکه این موضوعات شوخیبردار نیست و هیچ گونه تخفیفی نباید صورت بگیرد.»
ویدیو زیر حرفهای والدین دانشآموزان در مدرسه را میبینیم.
من هم قربانی تجاوز هستم
جامعه شناسان معتقدند که انتشار اخبار اینچنینی علاوه بر ایجاد نگرانی در خانوادهها باعث بیاعتمادی آنها به افراد جامعه میشود و از طرفی دیگر بحث آموزشهای جنسی در مدارس را پیش میکشد. از طرفی دیگر انتشار خبرهای اینچنینی، هربار داغ دل کسانی که خودشان را نزدیکانشان مورد آزار قرار گرفتهاند را تازه میکند. در مهر ماه سال گذشته آلیسا میلانو بازیگر آمریکایی برای اولینبار از هشتگ metoo برای انتشار تجربه ناخوشایند آزار جنسی استفاده کرد و از کاربران دیگر خواست که با استفاده از این هشتگ، در مورد آزارهایی که دیدهاند صحبت کنند. این هشتگ به قدری فراگیر شد که به گزارش CBS NEWS ، در مدت کوتاهی بیش از یک میلیون و ۷۰۰هزار توییت از ۸۵ کشور دنیا با این هشتگ منتشر شد. ر ایران هم پس از انتشار اخبار تکاندهنده قتل آتنا و ستایش، این هشتگ مورد استفاده قرار گرفت و اینبار هم با انتشار این خبر، کاربران با این هشتگ توییت میکنند.
هرچند که به گفته نماینده مجلس در هر جامعهای افراد بیمار وجود دارد، این سوال مطرح است که چرا مسیر این افراد به مدرسهها باز است؟ چه کسانی مسئول گزینش این افراد هستند و چرا مدرسه که به عنوان خانهی دوم دانشآموزان یاد میشود، چطور ممکن است که تا این حد نا امن و مخرب باشد؟