با چغندر به اندامی متناسب برسید!
برای لاغرشدن چغندر بهترین گزینه و سالم ترین ماده خوراکی گیاهی به شمار می رود که می تواند تاثیرات مفیدی بر کاهش وزن شما بگذاردمی خواهیم بدانیم علت انتخاب این ماده غذایی توسط متخصصین تغذیه چیست؟
چغندر
اگر تصمیم به لاغری گرفته باشید و در خصوص رژیمهای لاغری تحقیق کرده باشید حتما با انواع و اقسام رژیمها آشنایی دارید. رژیم اتکینز، رژیم دوکان، رژیم سوپ، رژیم لیمو ترش، رژیم پارینه سنگی و غیره. اما احتمالا در خصوص لاغری با چغندر چیزی نشنیده اید.
اما باید بدانید که استفاده از این سبزی یکی از طبیعیترین و موثرترین روشها برای کاهش وزن است که در عین حال رژیمی سالم و مفید نیز محسوب میشود. چغندر یک سبزی کم کالری و حاوی فیبرهای غذایی است که باعث میشود خیلی زود احساس سیری بکنید.
در نتیجه نیاز به مصرف مواد غذایی دیگر کم شده و روند لاغری شروع میشود. با ما باشید تا بیشتر با این روش ساده و موثر آشنا شوید. البته بهتر است قبل از تصمیم به لاغری با چغندر با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
ارزش چغندر بالاتر از این حرفهاست
چغندر یک مادهی غذایی فوقالعاده است که باعث ارتقای سطح سلامت میشود. به همین دلیل ارزش این را دارد که در برنامهی غذایی و رژیمیتان جا داشته باشد. این سبزی پرخاصیت همچنین برای افرادی که از کم خونی و دیگر بیماریهای خونی رنج میبرند و همچنین برای کودکان و خانمهای باردار بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن، بتاکاروتن و ویتامینهای B۱ ،B۲ ،B۳ و B۶ میباشد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم چغندر
انرژی ۳۱ کیلوکالری
پروتئینها ۱.۵ گرم
کربوهیدرات ۸.۵ گرم
فیبر ۱.۵ گرم
پتاسیم ۲۵۹ میلی گرم
فسفر ۳۲ میلی گرم
ویتامین A ۵۸.۵ واحد بینالمللی
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟
* شما به راحتی میتوانید چغندر تازه را از بازارهای میوه و ترهبار خریداری کنید. در موقع انتخاب، چغندرهای سفت، گرد و بدون لک با برگ و ریشهای کاملا سبز را انتخاب کنید.
* رنگ چغندر باید قرمز تیره باشد.
* چغندرهای انتخابی را داخل کیسهی پلاستیکی و داخل یخچال قرار دهید. در این صورت میتوانید آنها را به مدت حداقل دو تا سه هفته نگهداری کنید.
* اگر برگهای چغندر را بدون شستشو داخل کیسه پلاستیکی گذاشته و در بخچال قرار دهید به مدت ۵ روز قابل استفاده میمانند.
* توجه داشته باشید که نباید به هیچ عنوان چغندرهای خام را در فریزر قرار داد چون خیلی زود نرم میشوند.
روش استفاده از چغندر در جهت لاغری
برای لاغر شدن میتوانید چغندر را به صورت خام، بخارپز شده و یا کنسروی مصرف کنید. میتوانید چغندر را خالی یا به همراه سالاد با سیر ، پیاز و کمی روغن زیتون و نمک و سرکه میل کنید.
اگر میخواهید چغندر را به صورت خام میل کنید میتوانید آن را رنده کرده و با کمی روغن زیتون و لیموترش مزهدار و سپس نوش جان کنید.
پختن چغندر به هضم راحتتر آن کمک میکند. میتوانید چغندر را با پوست در آب و کمی نمک بیاندازید و آبپز کنید؛ در این صورت چغندرتان رنگ و طعم خود را حفظ میکند. لازم است که چغندرها را به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید و سپس پوست آنها را گرفته و میل کنید.
اگر میخواهید چغندرتان را در فر آماده کنید حواستان باشد تا زمانیکه به طور کامل نپخته باشند آنها را از فر خارج نکنید تا خواص خود را به طور کامل حفظ کنند.بهتر است بدانید که برگهای چغندر به همان شیوهی اسفناج قابل استفاده و مصرف است.