این ۴ رفتار شما را به طلاق نزدیک می کند
به گزارش «بهداشت نیوز» همه افرادی که زندگی مشترک را تجربه کردهاند، میدانند که ازدواج هم بالا و پایینهای خودش را دارد و همواره یکسان نمیگذرد. با اینحال، مطالعه اخیر Gottman Institute نشان داده است که بعضی از رفتارهای منفی، شانس فروپاشی ازدواج و درنهایت طلاق را افزایش میدهند. دکتر ماکیل مکناتلی (از اعضای این موسسه)، ما را با مهمترین رفتارهای مخربی آشنا میکند که بهمرور زمان ازدواج را نابود میکنند.
تحقیر
بدون هیچ تردیدی باید گفت که تحقیر کردن، بدترین رفتارها در میان رفتارهای مخرب است. درواقع، تحقیر بهعنوان عامل شماره یک طلاق شناخته میشود. تحقیر یعنی هر رفتاری که همسرتان را در جایگاهی فرودستتر نسبت به شما قرار بدهد و شما را به فردی تبدیل کند که انگار همیشه برتری مطلق را در اختیار دارد. رفتارهای تحقیرآمیز، طیف وسیعی از رفتارها را شامل میشوند: سخنان طعنهآمیز و زهرآلود، صحبت کردن از جایگاه بالا، مسخره کردن، استفاده از نشانههای غیرکلامی مانند حرکات چشم و ابرو یا پوزخند زدن. نکته: قبل از هر رفتاری، یک دقیقه صبر کنید و نیازهای خودتان را در نظر بگیرید. به همسرتان حمله نکنید یا او را مورد سرزنش قرار ندهید. بهجای اقدام به رفتارهای نادرست، رویکردتان در این راستا باشد که راه حل جامعی برای حفظ حقوق همدیگر پیدا کنید.
عیبجویی
همه ما انسانها، روزهای بد خودمان را داریم که در آنها ضعیف عمل میکنیم یا اساسا فروتر از حد انتظار هستیم. پس همسر ما هم میتواند چنین روزهایی را تجربه کند. درنتیجه نباید با عیبجویی مداوم، باعث آزار همدیگر شویم. استفاده از قیدهای مطلق مانند «هرگز» و «همیشه» برای بیان گلایهها، یکی از اشتباهاتی است که نظرات شما را به عیبجویی تبدیل میکند و باعث نزاع میشود. بنابراین، به همدیگر نگویید که: «تو هرگز برای من وقت نداری» یا «تو همیشه بیرون بردن زبالهها را فراموش میکنی». نکته: وقتی که انسانها همراه با هم زندگی میکنند و به هم نزدیکتر میشوند، ذاتا بیشتر از همدیگر گلایهمند میشوند. در کنار دقت کردن به این نکته مهم، این را هم باید بدانیم که همه ما دارای اولویتهای خاص خودمان هستیم، اما شیوه مواجهه با مشکلات و گلایهها هستند که اهمیت دارند. اگر گفتوگو با همسرتان را با رویکرد منفی شروع کنید، قطعا به پایان منفی و ناراحتکنندهای ختم خواهد شد. بنابراین، جملههای خودتان را اصلاح کنید و از کلمه «من» برای شروع آنها کمک بگیرید، نه از کلمه «تو».
حالت تدافعی
همه ما وقتی احساس میکنیم که تحت حمله دیگران (حتی همسران) قرار داریم، بهطور طبیعی سعی میکنیم که از خودمان دفاع کنیم و حمله متقابل را انجام بدهیم. هر کدام از ما، اگر احساس کنیم که مورد عیبجویی همسرمان قرار گرفتهایم، ممکن است که با این جملههای واکنش نشان بدهیم: «تو اشتباه میکنی. من همیشه میدانم باید چه کار کنم». با اینحال، گرفتن حالت تدافعی معمولا موقعیتهای تنشزا را تشدید میکنند به جای بدی میرساند. نکته: اول از همه باید بدانید که مسئولیتپذیری واقعا مهم است. حتی اگر فکر میکنید که بخش کوچکی از مشکل به شما مربوط میشود یا حتی اگر لزوما با دیدگان همسرتان موافق نیستید، باید بخشی از مسئولیت مشکلات را بر عهده بگیرید. درواقع، هدف شما باید همکاری با همسرتان باشد، نه غلبه کردن بر او.
طفره رفتن
وقتی همسرتان سعی میکند که گفتوگویی را با شما شروع کند، طفره رفتن از ارتباط با او واقعا مشکل را تشدید میکند. رفتارهایی مانند نگاه کردن به زمین، بیتوجهی و عدم مشارکت در گفتوگو، چند مورد از حالتهای طفره رفتن هستند. با اینحال، دلیل طفرهروی معمولا این است که فرد احساس میکند که کلامش هیچ اهمیت یا تاثیری ندارد. اگر همسر شما نداند که چه رفتاری را باید انجام بدهد یا چه واکنشی را انتخاب کند، خاموش بودن را ترجیح خواهد داد. نکته: تشخیص اینکه ظرفیت همسرتان در چه وضعیتی به پایان میرسد، اهمیت ویژهای دارد. در این موقعیتها، بهتر است به خودتان و همسرتان استراحت بدهید. ایجاد وقفه بین گفتوگوهایی که بد پیش میروند، این فرصت را به شما میدهد که رفتار و رویکرد بهتری را انتخاب کنید.