این مواد خوراکی باعث کاهش میزان کلسترول خون می شوند
برخی از مواد خوراکی که می توانند باعث کاهش میزان کلسترول خون شوند میزان قابل توجهی فیبر قابل حل دارند که به کلسترول و پیش سازه های آن در سیستم گوارش متصل می شوند و قبل از وارد شدن سیستم گردش خون موجب دفع آنها می شوند.
این مواد خوراکی باعث کاهش میزان کلسترول خون می شوند
برخی دیگر از آنها شامل چربی های اشباع نشده هستند که به صورت مستقیم باعث کاهش LDL می شوند. برخی دیگر از این مواد با استرول ها و استانول های گیاهی خود مانع جذب کلسترول می شوند.
در ادامه به ۵ مورد از این مواد خوراکی اشاره خواهیم کرد:
۱جو دوسر و یا بلغور
یک راه ساده برای کاهش کلسترول خون استفاده از جو دوسر و یا بلغور جو و یا هر ماده ای که از جو ساخته شده باشد است. غلات صبحانه حاوی جو دو سر می توانند ۱ تا ۲ گرم فیبر محلول را به بدن شما وارد کنند. اگر به این صبحانه یک موز و یا چند عدد توت فرنگی هم اضافه شود می توانید مقدار بیشتری فیبر محلول را به بدن تان برسانید.
۲- لوبیا
لوبیا ها سرشار از فیبر های محلول هستند. همچنین سیستم گوارش برای هضم لوبیا نیاز به زمان بیشتری دارد که این قضیه به این معناست که شما برای مدت زمان بیشتری احساس سیر بودن می کنید. به همین دلیل لوبیا (و کلا حبوبات) از مواد خوراکی بسیار مفید برای افرادیست که می خواهند وزن کم کنند.
لوبیا به خاطر تنوع گونه های مختلف و همچنین غذاهای مختلفی که می شود با آن تهیه کرد، می تواند گزینه بسیار خوب و متنوعی برای پایین آوردن کلسترول خون باشد.
۳- آجیل
در یک مطالعه نشان داده شد که خوردن بادام، گردو، بادام زمینی و دیگر آجیل ها برای قلب مفید هستند. مصرف ۶۰ گرم آجیل در روز می تواند تا ۵ درصد LDL را کاهش دهد. آجیل مواد مغذی دیگری نیز دارد که می توانند از قلب محافظت کنند.
۴- مواد خوراکی حاوی استرول ها و استانول
استرول و استانول به دست آمده از مواد خوراکی گیاهی می تواند به بدن کمک کند تا مقدار کمتری کلسترول جذب کند. کارخانه ها این مواد را به محصولات مختلفی اضافه می کنند و به بازار عرضه می کنند. همچنین این مواد به صورت مکمل نیز وجود دارند. دریافت دو گرم از این مواد به صورت روزانه می تواند تا ۱۰ درصد کلسترول خون را کاهش دهد.
۵- ماهی های چرب
مصرف ماهی، دو تا سه وعده در هفته، می تواند باعث کاهش LDL شود. این کار از دو طریق انجام می شود، اول اینکه این ماهی چربجایگزین گوشت می شود که گوشت چربی اشباع شده دارد و باعث افزایش LDL می شود و دوم اینکه امگا۳۳ این گونه ماهی می تواند به کاهش LDL کمک کند. چربی های امگا۳ تری گلیسرید خون را کاهش می دهند و با جلوگیری از ریتم غیر طبیعی قلب، از قلب محافظت می کنند.