این غذاهای مانده شما را بیمار می کند!
پایگاه خبری تریتا نیوز ،الهه مرادی ،کارشناس تغذیه ، بخشی از شام شب که مانده می تواند ناهاری ایده آل برای بسیاری از ما باشد چون کافی است آن را گرم کنیم و خیلی راحت و ساده غذایی گرم بخوریم. اما شاید بد نباشد قبل از گرم کردن این غذاها به سلامتی مان بیشتر فکر کنیم. تنها چیزی که لذت بخش تر از درست کردن یک غذای سالم خانگی است، دوباره خوردن آن در روز بعد است. اما غذاهایی هستند که حتی میزان کمی از آنها می تواند به شما آسیب بزند. بیایید با هم نگاهی به این خوراکی های ماندۀ پر خطر بیاندازیم.
تخم مرغ
تخم مرغ ها دارای سالمونلا هستند. بنابراین حرارت ملایم در مدت زمان کوتاه لازم است تا هنگام پخت تخم مرغ این باکتری از بین نرود. گذاشتن تخم مرغ در دمای فضای اتاق باعث آسیب زا شدن این باکتری است. بنابراین تخم مرغ از آن دسته مواد خوراکی است که نباید اصلا به فکر دوباره گرم کردن آن بیفتید.
لبو
تحقیقی نشان داده که اکسید نیتریک موجود در لبو برای زمانی که ورزش می کنید بسیار مفید است و به فشار خون کمک می کند. اما همین عنصر در مقابل حرارت واکنش متفاوتی نشان می دهد. زمانی که مواد خوراکی سرشار از نیترات پخته می شوند، اگر خنک نشوند و حرارت زیادی ببینند، نیترات می تواند به نیتریت تبدیل شود و بعد به نیتروسامین تبدیل می شود، و سرطان زا است. بنابراین مصرف زیاد لبو گرم شده یا فراورده های لبو خیلی هم خوب نیست.
سیب زمینی
با وجودی که سیب زمینی مدت طولانی تری نیاز دارد تا پخته شود اما ماندن طولانی مدت در فضای اتاق و سرد شدن آن می تواند خطرناک باشد. سیب زمینی از جمله خوراکی هایی است که به هیچ وجه نباید آنها را در مایکروویو دوباره گرم کنید.
اسفناج
مانند لبو اسفناج هم غنی از نیترات است و اغلب پخته سرو می شود. برای جلوگیری از سرطان زا شدن این سبزی مفید بهتر است آن را نیمه پخته و یا خام مصرف کنید. و به هیچ وجه بعد از پخته شدن دوباره آن را گرم نکنید که نه تنها غذای تان مقوی و مفید نخواهد بود بلکه مضر هم می شود.
شیر مادر
شیر مادر از مفیدترین و پر خاصیت ترین مواد مغذی برای نوزادان است- اما تحقیقات نشان داده است که دوباره گرم کردن شیر مادر یکی از بزرگترین اشتباهات است. نوزادی که با شیشه شیر مادر را می خورد اگر دوباره آن را گرم کنید درون آن باکتری سالیوا ممکن است باشد که با گرم کردن با مایکروویو هم از بین نمی رود و برای نوزاد آسیب زا است.
برنج
تحقیقی در دهۀ ۱۹۷۰ نشان داده که اگر برنج پخته در دمای اتاق قرار بگیرد میکروارگانیسم هایی به نام باسیلوس سرئوس را فعال می کند که سمی است. این گفته اصلا به این معنی نیست که اگر از غذای برنج تان چیزی اضافی موند همه را بیرون بریزید بلکه باید بلافاصله آن را در یخچال بگذارید. در کل، اگر غذایی را ظرف دو ساعت نمی خورید یا باید تا درجۀ بالای ۱۴۰ درجۀ فارنهایت گرم کنید یا تا ۴۰ درجۀ فارنهایت یا کمتر آن را خنک نگه دارید.
مرغ
مانند تخم مرغ، مرغ هم نباید دوباره گرم شود. مرغ خام دارای سالمونلا است، و بودن مرغ در فضای باز و دمای اتاق باعث فعال شدن این باکتری های فاجعه بار می شود. بهترین راه این است که دمای داخلی مرغ تان به ۱۶۵ درجه برسد. مایکرویو همه جای مرغ را یک دست گرم نمی کند پس بهتر است که مرغ را در مایکرویو بچرخانید . مرغ را بیش از یک بار گرم نکنید!
روغن
روغن تخم کتان، روغن زیتون، روغن کانولا و سایر دانه های روغنی سرشار از امگا ۳ هستند و روغن های اشباع نشده فواید سلامتی بسیاری دارند. اما باید بدانید که این روغن ها به دما بسیار حساس هستند. بنابراین زیادی داغ کردن این روغن ها و چند بار استفاده و گرم کردن این روغن ها آنها را بسیار مضر می کند. به همین دلیل است که غذاهای چرب را نباید دوباره گرم کرد.
غذاهای سلف سرویس
یک دلیلی که غذاهای بوفه را اجازه نمی دهند به خانه ببرید نه فقط به خاطر ضرر رستوران است بلکه به این دلیل است که سینی های بوفه آنقدر غذا را گرم نگه نمی دارد تا میکروبها را بکشد بنابراین اگر این غذاها را نتوانید داخل یخچال بگذارید مضر می شوند. به همین دلیل است که غذاهای بوفه باید داخل رستوران خورده شود.
غذای دریایی
ماهی تازه بسیار سالم و مقوی است و اکثر ما از این مواد مغذی به اندازۀ کافی نمی خوریم. اما هیچ چیز خطرناک تر از سم موجود در غذاهای دریایی نیست. ماهی همانقدر که خوب است می تواند بد هم باشد. باکتری های مضر در غذاهای دریایی که می تواند بیماری زا باشد به راحتی در گرما فعال می شود. حتی دمای اتاق هم می تواند آنها را فعال کند. بنابراین هرگز بیش از ۲ ساعت غذاهای دریایی را بیرون از یخچال نگه ندارید.