تریتا نیوز

منو اصلی

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما

logo

  • صفحه اصلی
  • اقتصاد
  • واریته
  • سلامت
  • درباره ما
  • جهش ارتباطی شمال‌غرب کشور/ ثبت سرعت ۲.۲۶۹ گیگابیتی 5G همراه اول در آذربایجان غربی

  • افتتاح مرکز انتقال خون بندرماهشهر در هفته دولت/هدیه‌ای ماندگار از صنعت به مردم منطقه

  • افتتاح اولین دوره آموزشی طرح شناسایی و توسعه مدیران کسب و کار(طرح پرورش ۱۰۰۰ مدیر)  

  • همراهی ۷۸ هزار میلیاردی بانک تجارت با مردم و جوانان ایرانی با اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

  • با افزایش ۱۴۳ درصدی/ سرمایه نظارتی بانك ملت با تایید بانك مركزی از ۳۷۲ هزار میلیارد تومان عبور كرد

  • ۳۴ سال در مسیر صادرات؛ روایت تحول و دگردیسی در بانک توسعه صادرات ایران

  • همزمان با هفته دولت و سفر استانی عضو هیات مدیره بانک مسکن به استان قزوین صورت گرفت؛ بازدید از پروژه های نهضت ملی مسکن در قزوین/تاکید بر فروش اقساطی واحدهای نهضت ملی با هدف تامین مالی پروژه ها

  • در دومین نمایشگاه بین المللی گوهرسنگ ها اعلام شد:  آقاجانلو: نمایشگاه گوهرسنگ ها؛ فرصتی برای معرفی ظرفیت ها و افزایش سهم ایران در تجارت جهانی

  • با حضور معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور صورت گرفت؛ افتتاح شعبه خسارت بیمه ایران در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری

  • بازدید وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های نهضت ملی تامین اعتبار شده توسط بانک مسکن در گناباد استان خراسان رضوی

سلامت
صفحه اصلی›سلامت›این سبزیجات را پخته بخورید

این سبزیجات را پخته بخورید

توسط اپراتور خبر
۱۳۹۶-۰۲-۰۵
همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد بیشتر سبزیجات این درست باشد اما در برخی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد.

خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. ورزشکاران و طرفداران فیتنس، سبزیجات را به عنوان منبع ارزشمندی از فیتوکمیکال ها می دانند. این ترکیبات شیمیایی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدان ها عناصری قدرتمند هستند که رادیکال های آزاد در بدن را از بین برده و در پیشگیری از بیماری ها مفیدند. به همین دلیل، مصرف سبزیجات باعث کاهش ریسک سرطان، بیماری قلبی و بیماری های نابودکننده می شود.

پختن می تواند ارزش غذایی را بیشتر کند

همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد بیشتر سبزیجات این درست باشد اما در برخی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد.

گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی هستند که معلوم شده ارزش غذایی شان با پخته شدن بیشتر می شود؛ یعنی در این سبزی ها، ترکیبات فیتوکمیکال اگر گرما نبینند، در دیواره سلولی حبس می مانند. حالا باید ببینیم پختن چگونه مواد مغذی را در این سبزیجات تقویت می کند.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی از نظر علمی در رده‌ی میوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزی محسوب می گردد. گوجه فرنگی بسیار مغذی و منبع غنی ویتامین ث و لیکوپن می باشد. لیکوپن، فیتوکمیکالی است که باعث قرمزی رنگ آن شده و البته خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی نیز دارد.

بخارپز یا آب پز کردن گوجه فرنگی، بهترین شیوه برای فعال کردن لیکوپن به منظور ماکسیمم استفاده از مواد مغذی آن است. لیکوپن، ریسک سرطان را کاهش داده، سلامت قلب را ارتقاء داده و واکنش های نورولوژیکی را تقویت می نماید.

بروکلی

بروکلی جزو خانواده‌ی کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول می باشد. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، ریسک سرطان را کاهش می دهند. بروکلی، مشهور است به سبزی سم زدا (دتوکس) و سوپرفود بودن. تحقیقات نشان داده پختن بروکلی، موجب رها شدن کاروتنوئیدها می شود.

بهترین شیوه برای پخت بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه ها خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن ها تقویت می شود. فیتوئن می تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود دهد و همچنین التهاب در رگ های خونی را کم کند. البته در مورد کلم بروکلی ضد و نقیض ها زیاد است اما آن چه از مجموع مطالعات و تحقیقات حاصل می شود این است که بهتر است این کلم به مدت زمان کوتاهی در آب در حال جوش قرار بگیرد و سپس از آن خارج شود و یا به مدت زمان کوتاهی بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلی برخی خواص آن، افزایش و برخی دیگر کاهش می یابد.

هویج

هویج، سبزی ریشه ای معروفی است که سرشار از بتاکاروتن می باشد و ویتامین ها و مواد معدنی زیادی دارد. هویج خواص آنتی اکسیدانی دارد که بیشترشان ناشی از تجمع بسیار زیاد ویتامین آ و بتاکاروتن می باشد. آزمایشات نشان داده آب پز کردن هویج، کاروتنوئیدها را تا ۱۴ درصد افزایش می دهد. سایر شیوه های پخت موجب کاهش ارزش آنتی اکسیدانی آن می شود، با سرخ کردن آن نیز بیشترین کاهش را در این خواص خواهید داشت. با آب پز کردن هویج، بیشتر ویتامین ث و کاروتنوئیدهای آن حفظ می شود. بهترین دما و زمان توصیه شده برای پخت هویج ۱۲ درجه و به مدت ۲۰ دقیقه است.

لینک کوتاه مطلب: https://tritanews.ir/?p=9075

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • سلامت

    ناخن های شما در مورد سلامتی شما چه می گویند؟

    ۱۴۰۰-۰۸-۰۹
    توسط مهناز خدادوست
  • سلامت

    ۱۲ راهکار برای تقویت ذهن

    ۱۳۹۷-۰۶-۰۶
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    فواید وازلین را بیشتر بشناسید

    ۱۳۹۶-۰۸-۲۷
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    دارویی که برای روح و جسمتان همچون اکسیر است

    ۱۳۹۶-۱۰-۱۰
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چرا وقتی از خواب بیدار می شویم احساس خستگی می کنیم؟

    ۱۳۹۸-۰۲-۱۲
    توسط اپراتور خبر
  • سلامت

    چرا شوهرتان همیشه بیمار است؟

    ۱۳۹۶-۰۵-۰۱
    توسط اپراتور خبر

پاسخ دادن لغو پاسخ

تبلیغات

  • آخرین

  • محبوب

  • دیدگاه ها

  • جهش ارتباطی شمال‌غرب کشور/ ثبت سرعت ۲.۲۶۹ گیگابیتی 5G همراه اول در آذربایجان غربی

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۶
  • افتتاح مرکز انتقال خون بندرماهشهر در هفته دولت/هدیه‌ای ماندگار از صنعت به مردم منطقه

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۶
  • افتتاح اولین دوره آموزشی طرح شناسایی و توسعه مدیران کسب و کار(طرح پرورش ۱۰۰۰ مدیر) ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۶
  • همراهی ۷۸ هزار میلیاردی بانک تجارت با مردم و جوانان ایرانی با اعطای تسهیلات ازدواج ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۶
  • با افزایش ۱۴۳ درصدی/ سرمایه نظارتی بانك ملت با تایید بانك مركزی از ۳۷۲ هزار ...

    توسط مهناز خدادوست
    ۱۴۰۴-۰۶-۰۶
  • عفونت بند ناف نوزادان را جدی بگیرید

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۲۰
  • کوالکام می گوید در صورت پیوستن به برادکام، دو مشتری مهم خود را از دست ...

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۱۱-۲۳
  • خون دماغ یعنی ….

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۲-۲۳
  • تبلیغات محیطی جذاب و بی‌نقص با نمایشگرهای حرفه ای Outdoor سامسونگ

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۷-۲۹
  • بهترین زمان برای خرید لپ‌تاپ چه زمانی است؟

    توسط اپراتور خبر
    ۱۳۹۶-۰۳-۱۶
  • مریم نجفی رحیمیان
    در
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸

    مهدی احمدی رییس اداره کل روابط عمومی خبرداد: اعلام اسامی برندگان جوایز قرعه کشی در ...

    سلام خسته نباشید سوال ...
  • قیمت آهن انبار مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    بیماری‌هایی که کلیه را عفونی می‌کنند

    با سلام ممنون از ...
  • آهن مشهد
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۱۷

    با کفش Futurecraft 4D آدیداس آشنا شوید؛ کتانی ساخته شده با فناوری چاپ سه بعدی

    خیلی مقاله عالیی بود ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • مهناز خدادوست
    در
    ۱۴۰۱-۰۲-۰۶

    ۱۳۸۸ فقره وام ازدواج توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت شد

    با سلام و ارادت ...
  • خانه
  • واریته
  • سلامت
  • اقتصاد
  • درباره تریتا
  • تبلیغات در تریتا
  • درباره ما
تمامی حقوق این وبسایت برای تریتانیوز محفوظ است