این خوراکی ها را به هیچ وجه خام مصرف نکنید
تریتانیوز ،سمیراسرایلو،شما می دانید که نباید گوشت و تخم مرغ را خام مصرف کنید. اما برخی از خوراکی ها هم وجود دارد که حتما باید قبل از خوردن آنها را خوب بپزید و اصلا خام مصرف نکنید، برخی از آنها ممکن است شما را شگفت زده کند.
- سیب زمینی
بله، سیب زمینی از آن دسته صیفی جاتی است که به هیج وجه نباید خام مصرف شود. خوردن سیب زمینی خام می تواند باعث ورم معده شود، چرا که سیب زمینی حاوی نشاسته است که در مقابل هضم در معده بسیار مقاوم است. حتی ترسناکتر، اگر سیب زمینی خام مدت طولانی در جای گرم و مرطوب بماند، آرام آرام سبز می شود و تولید سمی به نام سلانین می کند. اگر روی سیب زمینی لکه های سبز ایجاد شد باید کل آن را دور بیاندازید و استفاده نکنید، چرا که سلانین می تواند باعث سمی شدن غذا می شود.
- لوبیای قرمز
یکی از مواد خوراکی بسیار مفید و سالم که اگر خام خورده شود می تواند خطرناک باشد لوبیای قرمز است. لوبیاهای قرمز دارای پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است اما اگر آن را خام بخورید، به معده تان آسیب می زند. این لوبیا اگر به شکا خام مصرف شود نوعی سم دارد که باعث ورم معده می شود و علایمی مانند مسمومیت نشان می دهد. حتما قبل از استفاده لوبیاهای قرمز را حداقل ۱۰ دقیقه بپزید.
- هات داگ
هات داگ با وجودی که غذای خیلی مفیدی نیست، اما خوردن خام آن می تواند بسیار مضر و خطرناک باشد. با وجودی که خیلی ها تصور می کنند که این هات داگ ها از قبل پخته شده اند، می توان آنها را خام مصرف کرد؛ اما این تصور اصلا درست نیست. هات داگ شامل باکتری لیستریا است که فقط با پخته شدن از بین می رود.
- شیر
شیر خام بله شیر خام بسیار خطرناک است! شیری که مستقیم از گاو دوشیده می شود اگر پاستوریزه و پخته نشود می تواند می تواند شامل باکتری مضری مانندE ، کولی و سالمونلا باشد. حتما از شیر پاستوریزه استفاده کنید یا شیر را قبل از مصرف خوب بجوشانید.
- جوانه ها
جوانه ها بسیار سالم و مفید هستند. چه مشکلی می تواند در آنها وجود داشته باشد؟ جوانه های خردل، یونجه و تربچه می تواند دارای نوعی باکتری بسیار مضر مانند E کولی، سالمونلا و لیسترا باشد. جوانه ها در شرایط گرم و مرطوب رشد می کنند که محل رشد باکتریها است. به همین دلیل هرچه جوانه ها را تازه تر بخرید بهتر است یا حتی ترجیحا خودتان آنها را تهیه کنید البته با این وجود باز هم آنها را خوب بشویید و بپزید.
- بادام تلخ
این بادام ها که همه ی ما عاشقش هستیم و بسیار شیرین و خوشایند است برای سلامتی بسیار عالی است.بادام تلخ هم بخشی از این بادامهای شیرین هستند. این بادام های تلخ حاوی اسید هیدروسیانیک که ترکیب خطرناک آب با هیدروژن سیانید است. پژوهشی نشان داده است که ۷۰ بادام تلخ خام کافی است تا یک فرد کاملا بزرگسال را بکشد. دقیقا! اگر این بادامهای تلخ پخته شود دیگر اینقدر خطرناک نیستند.
- آرد
احتمالا شما بارها و بارها درمورد خطرات خوردن تخم مرع خام شنیده اید و احتمالا اگر قسمتی از غذا و یا حتی خمیر شما خام است آن را بیرون می اندازید اما این فقط در تخم مرغ خلاصه نمی شود بلکه به همان اندازه آرد پخته نشده هم می تواند مضر باشد. آرد خام برای سلامتی مضر و خطرناک است. ممکن است طی پروسه ی تولید تا رسیدن به دست شما آرد در معرض باکتری هایی مانند E و کلی قرار گرفته باشد بنابراین آرد را حتما بپزید.
- بادمجان
بادمجان خام حاوی سلانین است ، سمی مشابه که سیب زمینی خام ایجاد می کند. بادمجان های کوچک و تازه روی گیاه ممکن است حاوی میزان بیشتری از این سم باشند بنابراین در هر شرایط حتما بادمجان را خوب بپزید و بعد بخورید. بعضی از افراد به بادمجان آلرژی دارند این افراد ممکن است به میزان خیلی کمی از بادمجان خام هم آارژی نشان دهند.
- باقالی
مانند لوبیای قرمز، باقالی باید همیشه کاملا پخته شود. باقالی شامل هیدروژن سیانید است که باید از مصرف خام این گیاه پرهیز کنید و حتما قبل از مصرف آن را خوب و کامل بپزید.
- مغز هسته سیب، انبه، هلو، گلابی یا زرد آلو
با وجودی که حداقل یک فنجان از این هسته ها لازم است تا فردی را مسموم کند، دانه های سیب، انبه، هلو، گلابی و زردآلو حاوی یک ماده شیمیایی است که می تواند تبدیل به سیانید ارگانیک شود.