اینستاگرام، عنوان بدترین شبکه اجتماعی را به خود اختصاص داد
در نظر سنجی که از ۱۵۰۰ فرد بین ۱۴ تا ۲۴ سال انجام شده، شبکه اجتماعی اینستاگرام به علت ایجاد استرس و احساس بی کفایتی بدترین شبکه اجتماعی از نظر تاثیرات مخرب بر سلامت ذهنی جوانان شناخته شد.
در پژوهشی که توسط Royal Society for Public Health و Young Health Movement در مورد پنج شبکه اجتماعی مطرح انجام شد، بر پایه امتیازاتی که کاربران جوان به آن شبکهها داده بودند امتیازات خالص متوسطی در نظر گرفته شد. از بین پنج شبکه اجتماعی که در این طرح بررسی شدند، فقط یوتیوب تاثیرات مثبتی بر ذهن جوانان داشته است. اسنپ چت عنوان دومین شبکه اجتماعی خطرناک برای جوانان را دریافت کرد و رتبهی سوم نیز به فیسبوک تعلق گرفت.
در طی این نظرسنجی از جوانان درخواست شد به هر یک از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی برمبنای ۱۴ موضوع سلامتی و رفاه که به تشخیص کارشناسان از بقیه مهمتر هستند، امتیاز بدهند. بر اساس این تحقیق، جوانان معتقدند چهار شبکه اجتماعی فیسبوک، توییتر، اسنپ چت و اینستاگرام اضطراب و استرس آنها را افزایش میدهد.
بر اساس نتایج این گزارش، یک نفر از هر شش جوان دچار اختلال اضطراب در مراحلی از زندگی می باشد. میزان اضطراب جوانان در مقایسه با ۲۵ سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
Cramer CBE (مسئول اجراییRSPH) گفت: شبکههای اجتماعی اینستاگرام و اسنپ چت، بدترین تاثیرات را بر سلامت روح و روان جوانان دارند. هر دو پلتفرم به شدت تصویر محور بوده و همین ویژگی باعث به وجود آمدن احساس بیکفایتی و اضطراب در بین کاربران جوان میشود.
وی افزود شبکههای اجتماعی به مراتب اعتیادآورتر از سیگار و الکل بوده و به شدت اثرات مخربی بر بهداشت روانی جوانان داشته که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. اینستاگرام باعث کاهش اعتماد به نفس، تصویر ذهنی منفی در مورد بدن و بیخوابی میشود، اسنپ چت نیز باعث میشود جوانان حس کنند که از آنها سوء استفاده شده یا کنار گذاشته شدهاند.
پلتفرمهایی همچون اینستاگرام و فیسبوک باعث میشوند تا افراد تصورات اشتباهی در مورد واقعیتهای جهان داشته باشند.
RSPH از شبکههای اجتماعی درخواست کرد، برای کاربران مشخص نمایید که کدام عکسها دستکاری شدهاند. علاوه بر این RSPH در مورد استفاده بیش از حد جوانان از پاپ آپها در شبکههای اجتماعی هشدار داد.