اگر میخواهید آلزایمر نگیرید، این مواد غذایی را بخورید
یکی از مهمترین نکاتی که هر کسی باید بداند، این است: نوع چربیها و مواد غذایی خاصی که میخوریم، همگی بر سلامت مغز تاثیر میگذارند. چربیهای ترانس و قندها اصلا برای سلامت مغز مفید نیستند و میتوانند پیامدهای ناگواری هم برای مغز ایجاد کنند. با اینحال، حتما میپرسید که کدام مواد غذایی برای مغز مفید به حساب میآیند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهند. پاسخ را باید در ادامه مطلب جستوجو کنید.
گردو (و بادام و فندق)
شاید گردو کوچک و بیاهمیت به نظر برسد، اما مجموعه غنی و مهمی از مواد مغذی را در خود جای داده است. گردوها سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که مهمترین و مفیدترین نوع از چربیها برای مغز بهشمار میروند. این مغزهای خام، ویتامین E و فلاونوئیدهای زیادی هم دارند و درنتیجه میتوانند به محافظت از مغز در مقابل ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کنند.
ماهی سالمون (و خالمخالی، ساردین و ماهیهای چرب دیگر)
ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند و میتوانند سطح بتا-آمیلوئید را در خون کاهش بدهند. بتا-آمیلوئید، نوعی پروتئین است که نقش مهمی در بیماری آلزایمر ایفا میکند. محققان دانشگاه کلمبیا میگویند که هرچه میزان دریافت امگا-۳ بیشتر باشد، سطح بتا-آمیلوئید نیز در خون پایینتر میآید. بسیاری از محققان میگویند که مصرف ۲۳۰ گرم ماهی در هفته واقعا برای انسانها عالی است، اما میتوانید با پزشک درباره مصرف روغن ماهی نیز مشورت کنید.
انواع توتها
آنتیاکسیدانها مانند جارو عمل میکنند و ترکیبات مضر را از بدن بیرون میریزند. انواع توتها مانند توتفرنگی، بلوبری، کرنبری و تمشک حاوی نوعی آنتیاکسیدان بهنام پلیفنول هستند که نقش موثری در توقف التهاب دارد و امکان فعالیت بهتر را برای سلولهای مغز فراهم میکند. بعضی از مطالعات نشان دادهاند که انواع توتها میتوانند ضعف تواناییهای مغزی برای مقابله با التهاب را برطرف کنند و این تواناییها را به حالت طبیعی برگردانند.
اسفناج (و سبزیهای برگدار دیگر)
سبزیهای برگدار سرشار از آنتیاکسیدانها و فیبر هستند، و باید به یکی از اجزای اصلی در رژیمهای غذایی تبدیل شوند. مطالعات نشان دادهاند که اگر سالمندان بالای ۶۰ سال روزانه به مقدار زیادی از سبزیهای برگدار استفاده کنند، وضعیت بهتری از نظر عملکردهای حافظهای و کلامی پیدا میکنند. یکی از مطالعات اخیر هم نشان داده است که دریافت ویتامین C به مقدار زیاد، برای مثال با مصرف اسفناج، میتواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.
قهوه
افرادی که قهوه مصرف نمیکنند، باید مصرف حداقلی این نوشیدنی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر جدی بگیرند. محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی و دانشگاه میامی میگویند که اگر سالمندان بالای ۶۵ سال روزانه ۳ فنجان قهوه بنوشند، حداقل ۲ تا ۴ سال دیرتر از دیگر همسالان خودشان به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند. دریافت کافئین بهمقدار کافی، حتی برای سالمندانی که درحال حاضر با اولین نشانههای بیماری آلزایمر مواجه هستند نیز اثرات مثبتی دارد.
شکلات
اگر هنوز از شکلات تلخ استفاده نمیکنید، باید هرچه سریعتر این کار را جدی بگیرید. مجموعهای از مطالعات قابل توجه و قانعکننده نشان میدهند که شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهای مهمی است و میتواند به مقابله با بیماریهای قلبی کمک کند. بهعلاوه، همین فلاونوئیدها میتوانند اثرات مخرب ناشی از بیماری آلزایمر را کاهش بدهند و روند پیشروی این بیماری را آهسته سازند. ترکیب دیگری هم بهنام رزوراترول در شکلات تلخ وجود دارد که میتواند مانع از ابتلا به بیماری آلزایمر شود. بنابراین، همواره شکلاتهایی را انتخاب کنید که بالای ۷۰ درصد حاوی شکلات تلخ باشند.
زردچوبه
مطالعات بسیار زیادی نشان دادهاند که کورکومین موجود در زردچوبه میتواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد. محققان میگویند که مصرف ویتامین D۳ همراه با کورکومین میتواند به سیستم ایمنی کمک کند تا اسیدهای آمینه موثر در تشکیل پلاکهای مغزی را از بین ببرد.