انتشار تصویری که وجود ماده تاریک نامرئی اتصال دهنده کهکشانها را تایید می کند

محققان دانشگاه Waterloo مدعیاند که موفق به ثبت اولین تصویر ترکیبی از ماده سیاه شده اند، یعنی چیزی که به اعتقاد منجمان و ستاره شناسان وجود دارد اما تا به امروز کسی موفق به دیدن یا شناسایی آن نشده است.
این تصویر ترکیبی جدید که شامل کنار هم قرار دادن چند تصویر مجزا است، این فرضیه را که ماده تاریک وجود دارد، تقویت میکند. این تصویر هم چنین پیش بینیهای قبلی مبنی بر اینکه کهکشانها درون شبکهای کیهانی از ماده سیاه در کنار هم قرار گرفتهاند را تایید میکند، شبکهای که تا به امروز مشاهده نشده است.
ستاره شناسان معتقدند ماده تاریک از طریق اثرات گرانشی که روی ماده مرئی موجود در کیهان میتاباند وجود دارد. به اعتقاد ستاره شناسان وجود ماده تاریک کنار هم قرار داشتن کهکشانها را توجیه می کند. علاوه بر این گفته میشود که ماده تاریک ۵ برابر بزرگتر از ماده عادی در جهان است. با این حال محققان تا به امروز نتوانسته اند به صورت مستقیم ماده تاریک را شناسایی کنند.
نبود شواهد قابل لمس مبنی بر وجود ماده تاریک برخی محققان را به این فکر انداخته است که ماده تاریک پشت اثر گرانشی ماده نورانی است که میتوان آن را با تلسکوپها دید. یکی از فیزیکدانان دانشگاه آمستردام معتقد است که وجود ماده تاریک برای تشریح اثراتی که به آن نسبت داده شده است الزامی نیست، این فیزیک دان فرضیه گرانشی جدید را ارایه کرده است که وجود ماده تاریک برای حرکات ستاره ها در کهکشانها را الزامی نمیبینید.
اما تصویری که توسط محققان دانشگاه Waterloo ارایه شده است، برای آن دسته از محققانی که هنوز به وجود ماده تاریک امیدوار هستند، شواهد جدیدی را ارایه می کند. این تصویر متشکل از تصاویر همگرانیی بیش از ۲۳ هزار کهکشان است و نشان میدهد میشود زمانی که فاصله بین سیستمها کمتر از ۴۰ میلیون سال نوری باشد، پل رشتهای ماده تاریک که به اعتقاد ستاره شناسان موجب شکل گیری اتصال بین کهکشانها است، بسیار قدرتمندتر خواهد بود.
این تصویر هم چنین پیش بینیهای قبلی بر اینکه کهکشانها درون یک شبکه کهکشانی از ماده غیر قابل دیدن کنار هم قرار دارند را تایید میکند.