التهاب مزمن ۵ هشدار جدی برای بدن دارد
در این میان، محققان، التهاب مزمن را با طیفی از بیماری ها مانند دیابت، آلزایمر و حتی ریزش مو مرتبط می دانند. برخی از علائم جسمی هستند که می توانند بیانگر التهاب مزمن باشند:
خستگی مزمن: پژوهشگران عقیده دارند التهاب، دلیل اصلی خستگی مزمن است. ارتباط بین التهاب و سیستم عصبی مرکزی، می تواند مکانیسم شبانه روزی مغز را تغییر دهد؛ یعنی بخشی از مغز که مسئول چرخه خواب و بیداری است.
آکنه: کسانی که زیاد استرس دارند، مواد التهابی بیشتری نسبت به سایرین در بدنشان تولید می شود. از آنجایی که پوست ما، اولین ارگانی است که از وضعیت سلامت حکایت می کند، عجیب نیست که این مواد ناشی از استرس بتوانند مشکلات پوستی را ایجاد و یا تشدید کند؛ مثل آکنه و پسوریازیس.
بی خوابی: بین بیخوابی و التهاب مزمن ممکن است ارتباطی وجود داشته باشد که در نهایت در سیکل خواب و بیداری دخالت می کند. حتی ممکن است سموم در بدن تدریجا افزایش پیدا کرده و شرایط را بدتر کنند و در نتیجه بیخوابی، همیشگی و پایدار شود، مثلا ارتباط بیخوابی و مشکلات کبدی شناخته شده است. به همین علت بسیاری از پزشکان توصیه می کنند یک دوره پاکسازی کبد جهت کمک به برطرف شدن بیخوابی و مشکلات کبدی انجام شود.
افزایش وزن: التهاب مزمن می تواند منجر به افزایش مقاومت به انسولین شود. به این معنی که سلول های شما به تولید انسولین پاسخ نمی دهد و قند خون به طور غیر طبیعی بالا می رود. افزایش غیر طبیعی قند خون، بدن را مستعد ابتلا به چاقی و دیابت می کند. رابطه افزایش وزن و التهاب دو سویه است یعنی همانطور که التهاب می تواند منجر به چاقی شود، افزایش سلول های چربی در بدن نیز به افزایش التهاب دامن می زند. اتخاذ رژیم های غذایی کم شکر و پرهیز از غذاهای فراوری شده، مصرف روغن ماهی، مصرف پروبیوتیک ها و … برای جلوگیری از ابتلا به هر کدام از این شرایط سودمند است.
افسردگی: علم، ارتباط بین افسردگی و التهاب مزمن را ثابت کرده است. مواد شیمیایی تولید شده در طول التهاب، به نام سیتوکین، منجر به بروز برخی علائم عصبی در بدن می شوند که جرقه شروع افسردگی هستند. بسیاری از پزشکان به این نتیجه رسیده اند که بیماران افسرده ای که بیماری هایی چون مشکلات قلبی و سرطان پوست دارند، میزان التهابشان بالاتر است
منبع: آوای سلامت