اقتصادجهانی و صنعت گردشگری بیشترین ضربه از کرونا را تجربه کرده اند!

به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز ، ویروس کرونا که برای اولین بار در چین شناسایی شد، و در ۱۸۸ کشور جهان افراد زیادی را مبتلا کرده است. گسترش آن باعث شده که مشاغل بسیاری در سراسر جهان تحت تاثیر قرار گیرند و به فکر محاسبه هزینه و بهبود شرایط بیفتند.
سهام جهانی
جابجایی های بزرگ در بازارهای سهام، جایی که سهام شرکت های بزرگ خریداری و فروخته می شود، می تواند بر ارزش حقوق بازنشستگی و یا حساب پس انداز فرد تاثیر بگذارد. با رشد زیاد کوید -۱۹ همه سهام هایFTSE، Dow Jones Industrial Average و Nikkei سقوط زیادی داشتند. سهام Dow ,FTSE در سه ماه اول سال از سال ۱۹۸۷ تا کنون بیشترین افت سه ماه خود را تجربه کرده است.
در پاسخ، بانکهای مرکزی بسیاری از کشورها، از جمله انگلیس، نرخ بهره خود را کاهش داده اند. از نظر تئوری وام باید ارزان تر شود و هزینه ها صرف تقویت اقتصاد شود. بازارهای جهانی پس از مداخله دولت ها در برخی از زمینه ها خودشان را بازیابی کردند. اما برخی از تحلیلگران هشدار داده اند که تا زمانی که ترس از موج دوم بیماری همه گیر کاهش یابد، این بازارها همچنان می تواند بی ثبات باشند.
افراد بیشتر متقاضی کار هستند
بسیاری از افراد به دلیل بحران ویروس کرونا شغل خود را از دست داده یا شاهد کاهش درآمد خود هستند. در نتیجه نرخ بیکاری در اقتصادهای بزرگ افزایش یافته است.به نسبت در ایالات متحده، به گفته صندوق بین المللی پول نرخ افراد بیکار به ۱۰.۴ درصد رسیده است، که این نشان دهنده پایان دهه توسعه یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است.
از آنجا که در چنین شرایطی بخشهایی از اقتصاد مانند گردشگری، هتلداری و غیره به بن بست رسیده اند، میلیون ها کارگر در طرح های حفظ شغل تحت حمایت دولت قرار گرفتند. با این حال، داده ها بین کشورها متفاوت است. به عنوان مثال، فرانسه، آلمان و ایتالیا آمار و ارقام را بر اساس اپلیکیشن ها مشخص می کنند، در حالیکه انگلستان تعداد کارگران ثبت نام شده در ابن طرح را ملاک قرار می دهد.
اما از روزهای نخست تا کنون علائم بهبودی در بازار جهانی کار وجود دارد. به عنوان مثال چین و فرانسه به گفته پلتفرم شبکه LinkedIn با کاهش تعطیلات، نرخ استخدام را افزایش داده اند. با این حال برخی از کارشناسان هشدار داده اند، که ممکن است سالها طول بکشد تا سطح اشتغال به قبل از همگیری کوید ۱۹ بازگردد.
خطر رکود اقتصادی
از آنجا که اقتصاد رو به رشد عبارت است از ثروت بیشتر و مشاغل جدید بیشتر است. این با بررسی درصد تغییر در تولید ناخالص داخلی یا ارزش کالاها و خدمات تولید شده، به طور معمول در طی سه ماه یا یک سال اندازه گیری می شود. اما صندوق بین المللی پول می گوید که اقتصاد جهانی امسال ۳ درصد کاهش می یابد. در این گزارش، این سقوط به عنوان بدترین وضعیت از زمان رکود بزرگ دهه۱۹۳۰ میلادی توصیف شده است. اگر چه گفته شده که ویروس کرونا جهان را در شرایطی قرار داده که “هیچ بحرانی” نتوانسته این کار را بکند، اما در صورت کمرنگ شدن بیماری همه گیر در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ انتظار می رود که رشد جهانی به ۵.۸ درصد در سال آینده برسد. دلیل اصلی آن رشد کشورهایی مانند چین و هند است. بهبود در اقتصادهای بزرگ و متکی به خدمات که به شدت تحت تاثیر شیوع این ویروس آسیب دیده اند، مانند انگلستان یا ایتالیا انتظار می رود که روند به نسبت کند و آهسته باشد.
گردشگری بیشترین ضربه را تجربه کرده است
صنعت گردشگری و سفر از کوید ۱۹ بسیار آسیب دیده است. به طوری که شرکت های هواپیمایی پروازها را تعطیل و سفرهای تجاری و تعطیلات مشتریان خود را لغو کردند. حتی بسیاری از کشورها به میزان زیادی محدودیت پرواز در نظر گرفتند تا بتوانند این ویروس را مهار کنند. اطلاعات سرویس ردیابی پرواز نشان می دهد که تعداد پروازهای جهانی در سال ۲۰۲۰ کاهش بسیار چشمگیری داشته است. اما به محض اینکه از گسترش عفونت در برخی مناطق کاسته شد این صنعت دوباره کار خود را ازسر گرفت. به عنوان مثال، اسپانیا که ماه ها تحت یکی از سخت ترین قرنطینه های اروپا بود، بدون نیاز به قرنطینه مرزهای خود را برای بازدیدکنندگان اروپایی بازگشایی کرده است.
بازیابی قیمت نفت
تقاضا برای نفت خام اما به شدت کاهش یافته است. قیمت نفت خام قبلا تحت تاثیر اختلاف بین اوپک و گروه تولیدکنندگان نفت و روسیه بود اما امروزه کرونا ویروس قیمت آن را به شدت کاهش داده است. نفت خام برنت معیار مورد استفاده اروپا و بقیه جهان است، که قیمت آن به زیر ۲۰ دلار رسید، به کمترین حد خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است. از آنجا که در برخی از کشورها محدودیت های سفر کاهش یافته و تقاضا برای سوخت افزایش پیدا کرده دوباره قیمت نفت خام بالا رفته است.
واکسن روزنه امید است
دولت ها در سراسر جهان میلیاردها دلار برای تهیه واکسن کوید ۱۹ هزینه می کنند. تعدادی از شرکت های دارویی در حال رقابت برای تولید و آزمایش داروهای بالقوه هستند که می تواند به کشورها کمک کند تا به روال طبیعی بازگردند.
صندوق بین المللی پول درمورد این بیماری همه گیر که اقتصاد جهان را مختل کرده است گفت: « تا زمانی که چنین مداخلات پزشکی و دارویی در دسترس نباشد، هیچ کشوری از این ویروس در امان نیست.»