افراد زودرنجی که با هر بهانه ای گریه می کنند
بعضی از افراد به قدری حساس و زودرنج هستند که در هر شرایطی گریه می کنند و حتی از این که نمی توانند در شرایط حساس خصوصا در محل کار، اشک و گریه شان را کنترل کنند، ناراحت و شاکی هستند.
افراد زودرنجی که با هر بهانه ای گریه می کنند
این اتفاق سبب می شود که اگر بخواهند حق شان را از کسی بگیرند و اعتراض کنند نگران اشک های کنترل نشده شان باشند و حتی گاهی اوقات از اعتراض مد نظرشان می گذرند تا این که با جاری شدن اشک ها در محلی نامناسب ضعف شان را نشان دهند.
محققان معتقدند گریه کردن ذاتی است و هر فردی روزانه حدود ۲۸۰ گرم و سالانه ۳۰ گالن اشک تولید می کند . البته این میزان بر حسب زن یا مرد بودن متفاوت است ، به طوری که زنان بیشتر از مردان گریه می کنند . به دلیل خصوصیات زیستی ، غدد اشک زنان به نسبت مردان کوچک تر است . از آنجایی که مردان مجاری اشکی بزرگتری دارند احتمال این که قطره اشک شان از آنجا به سمت پلک برسد ، کمتر است .
نوزاد با گریه متولد می شود و این حالت تا لحظه مرگ بدون این که دلیل آن را بدانیم ، همراهمان خواهد بود .
گریه حالتی از بروز احساسات است که به دلیل برون ریزی عواطف ، نقش بسیار موثری در حفظ روحیه دارد . گریه با آرام کردن تنفس باعث می شود اثرات آرام بخشی روی روان تان بگذارد . محققان معتقدند کسانی که با تماشای فیلمی غمناک و ناراحت کننده گریه می کنند بعد از تمام شدن فیلم حس خوشبختی و آرامش بیشتری خواهند داشت . در واقع گریه درمان موثر و کم خرجی برای کسانی است که احساس افسردگی و ناراحتی دارند .
افرادی که بیش از حد گریه می کنند
در صورتی که گریه کردن جریان معمولی زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهد و روی کنترل ، قدرت بیان نظرات و دفاع از خود و میزان شادی شما اثر بگذارید و یا این که فاصله گریه ها نزدیک هم باشد ، گریه نامعمول و مزاحم خواهد بود . این نوع گریه هیچ فایده ای برای فرد نخواهد داشت و تنها او را دچار بیماری های روحی و جسمی می کند.
دلایلی که برای گریه کردن وجود دارد
در هیچ شرایط از سر غرور مانع جاری شدن اشک هایتان نشوید . گریه فواید زیادی برای هر فردی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد …
گریه باعث می شود دید بهتری داشته باشید . در واقع اشک هایتان کره ی چشم و مژه ها را مرطوب می کند و از خشک شدن غشای مخاطی چشم ها جلوگیری خواهد کرد.
با گریه کردن استرس کمتری خواهید داشت. اگر جلوی اشک هایتان را بگیرید و نگذارید احساسات تان تخلیه شود، احتمال دارد روز به روز استرس تان بیشتر شود. استرس باعث بیماری های زیادی می شود و آفت زیان باری برای قلب، پوست و تمرکز است.
با گریه کردن احساسات تان را تخلیه می کنید . حتما تجربه کرده اید که قبل از گریه از درون احساس خفگی و سنگینی می کنید و این همان حسی است که باید با گریه از وجودتان بیرون بریزد.
گریه می تواند با میکرب ها و باکتری ها مقابله کنید. اشک انسان دارای آنزیم طبیعی به نام لیزوزیم است که دیواره سلولی باکتری ها را تخریب می کند و از تکثیر آنها جلوگیری خواهد کرد. این آنزیم در شیر مادر، بزاق دهان و سفیده تخم مرغ هم وجود دارد.
با گریه احساسات بهتری خواهید داشت. بعضی افراد تمایل ندارند در حضور دیگران گریه کنند، اشکالی ندارد در تنهایی خودتان گریه کنید. مطمئن باشید بعد از گریه کردن و تخلیه احساسات تان احساس بهتری خواهید داشت و سبک می شوید.
اگر گریه نکنید و نگذارید تمام غم ها و دردهایتان بیرون بریزید، به احتمال زیاد افسرده خواهید شد. باید اجازه دهید احساسات منفی تان همراه با اشک هایتان بیرون بریزد.
چه کسانی دچار گریه های مزاحم می شوند ؟
چند گروه از افراد دچار گریه های مزاحم می شوند : افراد کم تحمل ، افراد زودرنج ، کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند ، افرادی که برای مواجه با غم ها و مشکلات زندگی شان راه دیگری پیدا نکرده اند . اغلب کودکان می خواهند با گریه به خواسته شان برسند و کسانیکه روابط اجتماعی ضعیفی دارند در خطر گریه های مزاحم خواهند بود . گریه های مزاحم می تواند مشکلاتی چون از بین رفتن حقوق ، ضایع شدن شان در محل کار ، طرد شدن در جمع دوستان و عدم اعتماد به نفس به وجود بیاید .
چگونه گریه های مزاحم نداشته باشیم ؟
گریه از واکنش های طبیعی هر فردی است که در صورت غیرارادی بودن می تواند عوارضی را در پی داشته باشد . اگر گریه کردن مداوم ، مستمر و بدون وقفه باشد ، باعث تحریک چشم ، قرمزی ، تورم ، خارش و بهم خوردن لایه اشکی می شود . پس باید برای جلوگیری از این مشکلات راهی پیدا کنیم . برای این منظور می توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید …
اولین راهکار: گریه های مزاحم وقتی ایجاد می شود که شرایط تان سخت و طاقت فرسا باشد. درواقع برداشت های مختلفی باعث گریه کردن می شود . می توانیم اتفاقات اطراف را به ۳ صورت ببینیم:
۱- این اتفاق تنها یک ضرر است نه فاجعه !
۲- این اتفاق من را تهدید می کند و باید به فکر حمله یا فرار باشم .
۳- شرایط چالش برانگیز است و قدرت انتخاب و مدیریت مرا محک خواهد زد .
اگر به صورت درست با چالش رو به رو شوید ، فرصت پیشرفت خواهید داشت در حالی که اگر گریه را انتخاب کنید با دست خودتان فرصتی را به تهدیدی علیه خود تبدیل کرده اید . با این تقسیم بندی قدرت فشار روانی تان کم تر می شود و می توانید به جای راه حل ساده گریه از دیگر روش های حل مساله کمک بگیرید .
دومین راهکار : در طی روز بی صدا با خودتان حرف بزنید . این راه حل نقش مهمی در افزایش توانایی تان در کنترل گریه دارد .
سومین راهکار : از روش های فعال واکنش به شرایط سخت استفاده کنید . مثلا از خودتان سوال کنید : باید به مدیرم چی بگم ؟ یا این خیلی بی انصافیه ، حالا باید چیکارکنم ؟
چهارمین راهکار : شرایطی که در آن دچار گریه مزاحم می شوید را به خاطر بسپارید و خودتان را برای تکرار و کنترل آن آماده کنید .
پنجمین راهکار : توقعات و انتظارتان از مهیا بودن اوضاع را پایین بیاورید و سعی کنید قدرت بیان و اعتماد به نفس تان را بالا ببرید تا گریه های مزاحم فرصت کمتری برای بروز داشته باشند .