اصناف چتر حمایتی مالی بر سر ندارد
به گزارش تریتا نیوز به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران ،نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران از شبکه توزیع مویرگی به عنوان مزیتی از اصناف خبر داد و گفت: اگر آمریکا، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و برخی دیگر از کشورها، فروشگاهها با تجمع جمعیت روبرو میشوند و قفسهها خالی از کالا میشود به این علت است که آنها مانند ایران شبکه توزیع مویرگی ندارند. در ایران خواربار فروشی و سوپرمارکتها، فروشگاههای پروتئینی در تمام محلات وجود دارند و این گستره واحدهای صنفی موجب شده است تا توزیع کالا به درستی انجام شود.
جلالالدینمحمد شکریه در گفت و گو با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران بیان کرد: اگر در یک شهر کوچک دو فروشگاه بزرگ داشتیم و واحدهای صنفی کوچک نداشتیم همان اتفاقی میافتاد که در برخی از کشورها با آن روبرو هستیم اما به دلیل وجود شبکه توزیع مویرگی در ایران مشکلی در توزیع کالا وجود ندارد.
وی افزود: اگر نگاهمان تنها به فروشگاههای زنجیرهای بود، حالا چه اتفاقی می افتاد؟! بنابراین آنچه اتفاق افتاد، تجربهای شد برای ما و دولت تا بدانیم وجود شبکههای مویرگی اصناف تا چه حد بر توازن توزیع کالا تاثیرگذار است. بنابراین مهیا بودن شبکه توزیع مویرگی در ایران فرصتی رایگان برای دولت است و این همان است که ما بارها گفتهایم و خواستهایم که دولت از ظرفیتهای اصناف به نحو شایسته و بایسته استفاده کند. در مقابل این حجم از خدمات رایگان اصناف به دولت، لازم است تا دولت نیز تسهیلاتی برای اصناف فراهم کند تا این مزیتی که داریم از دست نرود.
شکریه اظهار کرد: از اقدامات هر دستگاه دولتی که در این شرایط همراه اصناف است و مشکلات اصناف را کاهش میدهد، سپاسگزاریم چراکه در موضوع کرونا یکی از آسیبپذیرترین قشرها، اصناف و کسبه هستند. اصناف چتر حمایتی مالی بالای سرشان ندارند. کارگران میتوانند بیمه بیکاری بگیرند اما دارندگان واحدهای صنفی مشکلات زیادی دارند. از جمله این که بیشتر واحدهای صنفی اجارهای هستند.
نائب رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: از اقدامات سازمان امور مالیاتی در کاهش مشکلات اصناف سپاسگزاریم. همچنین از سازمان تامن اجتماعی نیز قدردارنی میکنیم که رئیس این سازمان طی تماسی تلفنی با رئیس اتاق اصناف ایران بندی را توافق کردند و دو بند دیگر نیز قرار شد در جلسات کارشناسی به آن پرداخته شود.
وی تاکید کرد: بسته پیشنهادی اصناف را به دولت ارائه میکنیم و انتظار داریم بدون فوت وقت، دولت همکاری لازم را داشته باشد. اصناف در سالهای اخیر صدمات جبرانناپذیری را به علت افزایش نرخ ارز و سایر مشکلاتی که پس از آبان ۹۸ شاهد بودیم تجربه کردند و در واقع اقتصاد اصناف روندی فرسایشی داشته است. امسال با عنوان «جهش تولید» از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است. این کار بسیار بزرگ است و ابزارهای بسیار بزرگی نیز نیاز دارد.
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران گفت: برای جهش تولید، دولت باید قدرت خرید مردم را افزایش دهد چراکه بخشی از آنچه تولید میشود باید در داخل مصرف شود و در مقابل باید از تولیدکنندگان نیز حمایت کند. تولیدیهای کفش، کیف، پوشاک و … که نتوانستند در شب عید کالاهای خود را عرضه کنند و حالا هم تعطیل هستند نیاز به بازسازی دارند. برخی از آنها تسهیلات بانکی دریافت کردهاند و نمیتوانند اقساط خود را بپردازند. حتی آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام شده است نیز گاها از سوی بانکها اجرا نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: کسب و کارهای خرد در روزهای حساس سربازان خط مقدم نظام اقتصادی کشور هستند. اگر ما میخواهیم قدر واحدهای صنفی را بدانیم باید مشکلات آنها را رفع کنیم. اگر اینها یکی پس از دیگری تعطیل شوند تکلیف نظام توزیع و تولید ما چه خواهد شد؟! از دولت انتظار داریم ضمن این که ما بستههای پیشنهادی اصناف را به آن تقدیم میکنیم بلافاصله کارگروهی تشکیل دهد و این رویه مشمول مرور زمان نشود. نباید هر روز بخشنامه و دستور العمل جدیدی ارائه شود که در نهایت نتوان آن را اجرایی کرد. بنابراین امیداوریم لعاب بستههای پیشنهادی مثلا از سازمان امور مالیاتی غلیظتر شود و بخشودگیهایی را در نظر بگیرد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان گیلان بیان کرد: در این ایام، «صنوف آسیبپذیر» اصطلاح درستی نیست. همه صنوف ما آسیب دیدهاند. اگر میگویند اصناف مواد غذایی در این ایام باز بودهاند و فعالیت داشتهاند، اینها تنها چند رسته صنفی هستند. تکلیف سایر اصناف ما چه خواهد بود؟ کارگران شاغل در این واحدهای صنفی چه تکلیفی خواهند داشت؟ هزینههای اجاره خانه و اجاره مغازه، تحصیلات دانشآموزی و دانشگاهی فرزندانشان، هزینه درمان خانواده و هزینههای جاری امرار معاش را از کجا تامین کنند؟ ما به آنها میگوییم واحدهایشان را ببندند. از کجا باید هزینههای خانواده را تامین کنند؟
شکریه در مثالی گفت: وقتی از چتر حمایتی اصناف صحبت میکنیم، گستره این چتر برای ما بسیار مهم است. این چتر باید خیلی گسترده باشد و با چند دستورالعمل صادر شده نمیتوان راه به جایی برد. چتری که آن قدر کوچک باشد که چهار، پنجم بدن ما از آن بیرون باشد چگونه زیر باران ما را محافظت میکند؟
وی به پرسشی مبنی به ضرورت یا عدم ضرورت حضور هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در تهران و ساختمان اتاق اصناف ایران، این چنین پاسخ داد: آیا نمایندگان مجلس امروز در صحن مجلس هستند؟ مهم ارتباطات مستمر اعضای هیات رئیسه با هم است که از طریق تلفن مهیا میشود. ما هر روز با هم در ارتباط کاری هستم و نگذاشته و نخواهیم گذاشت که کار اتاق اصناف ایران معطل بماند. تمام تلاش ما این است که کارها با وحدت رویه پیش برود. ضمن اینکه رئیس اتاق اصناف ایران نیز اختیاراتی دارد که بر اساس آن میتواند تصمیماتی بگیرد. ارتباطات از طریق ویدئو کنفرانس در سطح رئیس جمهور و استانداران و حتی در سطح ارتباط روسای جمهور در جهان مرسوم است. بنابراین با توجه به رشد تکنولوژی میتوان این ارتباطات را برقرار کرد و تا به امروز این چنین بوده است. بعد از عادی شدن شرایط نیز دوباره رویه قبل را ادامه خواهیم داد.