استقبال از پیشنهاد کنسرت خیابانی «همایون شجریان»: ۱۰ خواننده پاپ حمایت کردند
همایون شجریان، سیروان خسروی، مهدی یراحی، رضا یزدانی، مهدی یراحی، فرزاد فرزین و شهرام شکوهی، از خوانندگان جوان موسیقی پاپ کشورمان اخیرا با انتشار پستی در اینستاگرام خود، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه موسیقی خواستند تا با توجه به شرایط اقتصادی کنونی مردم و جو نا امیدی به راه افتاده در جامعه به خاطر مشکلات اقتصادی و معیشتی، کنسرت رایگان در تهران و مراکز استان ها برگزار کرده و به همین خاطر، پیشنهاد برگزاری کنسرت خیابانی را ارائه کردند که تا کنون در سطح وسیع در هیچ یک از مراکز استان های کشور برگزار نشده است.
البته برگزاری مراسم موسیقی در بوستان ها و مکان های خاص در تهران مثل بام تهران برای حمایت از نهادهای خیریه و امثالهم همیشه بوده اما اینکه خواننده ای سرشناس بخواهد در نقطه ای از ۳۱ استان کشور، ده ها هزار تن از هموطنان را به تماشای پرفورمنس موسیقیایی خود بکشاند، سابقه ندارد و به همین خاطر میتواند در روزگاری که خیلی ها توان خرید بلیط های چند صد هزار تومانی کنسرت در تهران را ندارند، اقدامی شایسته برای تغییر حال مردم باشد. نوازندگی گروه های موسیقی در خیابان های تهران پدیده ای است که در سال های اخیر در کشور رونق یافته و گروه ها و جوانان نوازنده زیادی را در پارک ها و مراکز خرید و مترو مشاهده میکنیم که قطعاتی بعضا نوستالژیک را اجرا میکنند.
اما حال مردم با این اجراهای کوچک خوش نمی شود. حالی که در روزگار دلارهای ساعتی چهار راه استانبول و سکه و نوسانات قیمت ها، خیلی خوب نیست و شاید موسیقی و دنیای ضرب و ریتم بتواند مرهمی موقت بر دردهای اقتصادی و حال بد مردمان این سرزمین در سال ۹۷ باشد. حال خوب مدت هاست که از ایرانی ها به دلیل تغییرات نرخ ارز و گرانی و رکود و بیکاری و تعطیل شدن نهاده های تولید فاصله گرفته و جای تعجب نیست که جامعه جوان امروز ایران برای تکاپو، نیاز به شادی و تحرک و پمپاژ انرژی مثبت دارد و به نظر می رسد سلبریتی ها به خصوص خوانندگان میتوانند در این فضای غم زده، شادی آفرین باشند و توسعه گردشگری شهری را به ارمغان آورند.
البته برخی از اهالی هنر در روزهای اخیرا در حوزه موسیقی، اجراهای صحنهای خود را به خاطر همدردی با وضعیت معیشتی مردم کنسل کردند. یکی از افرادی که برنامه خود را کنسل کرد همایون شجریان بود که پرفورمنس خود با نام سی که قرار بود با سهراب پور ناظری اجرا کند را را لغو و آن را به تاریخ دیگری موکول کرد. خیلی افراد این حرکت شجریان را جدی نگرفته و آنرا نفروختن بلیت دانستند اما قائله به اینجا ختم نشد و این هنرمند سرشناس در حرکتی دیگر روز گذشته در یکی از شبکههای مجازی پست جالب و عجیبی را منتشر کرد.
همایون شجریان دومین بار است که طی پنج سال پیشنهاد اجرای کنسرت خیابانی را مطرح میکند و علت آن را هم بهتر شدن حال مردم بیان میکند؛ پیشنهادی که معلوم نیست چقدر جدی باشد اما سکوت مسؤولان امر هم بر جدی گرفته نشدن آن میافزاید. همایون شجریان سال ۹۲ وقتی پیشنهاد اجرای کنسرت خیابانی را مطرح کرد، گفت که سالهاست در این فکر بوده است.
او چنین عنوان کرد که حاضرم سال آینده برای هر کس که دلش بخواهد، اجرای خیابانی داشته باشم و البته این اجرا را فقط برای دل مردم و بدون هیچ مناسبتی در نظر گرفتهام که امیدوارم این شرایط از سوی خانه موسیقی فراهم شود. او در اینستاگرامش نوشت:
عزیزان، در این ایام که چون سیاوش در گذر از آتش هستیم، نمیدانم چه کنیم تا حالمان کمی به شود، چنانچه مشکل مجوز نباشد، سراپا در خدمتم تا بدون هیچ انتفاعی کنسرت خیابانی گسترده برای شما عزیزان اجرا کنم، شاید دلمان در کنار یکدیگر آرام گیرد.
اما آنچه در هر دو پیشنهاد شجریان که تاکنون عملی نشده است پررنگ مطرح میشود، بحث مجوز است؛ این هنرمند در هر دو باری که پیشنهاد اجرای کنسرت خیابانی را داده، آنرا به گرفتن مجوز کنسرت منوط میداند. در ادامه این حرکت حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و حجت نظری مخبر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران هم از این کار اعلام حمایت کردهاند. با این حال، وزارت ارشاد نیز اعلام کرده است که برای صدور مجوزهای قانونی برگزاری کنسرت های خیابانی هنرمندان آمادگی دارد.
روابط عمومی دفتر موسیقی اعلام کرد به دنبال اعلام آمادگی برخی هنرمندان موسیقی برای برگزاری کنسرتهای موسیقی رایگان به منظور امیدافزایی و نشاط بخشی به قشرهای مختلف جامعه، دفتر موسیقی نیز همگام با این حرکت مثبت، برای صدور مجوز این نوع کنسرتها اعلام آمادگی کرد.
دفتر موسیقی ضمن تشکر از هنرمندانی که در همه فراز و فرودهای تاریخی، کنار مردم ایستاده اند؛ برای صدور سریع مجوزهایی برای این کنسرتها آمادگی خود را اعلام میکند و امیدوار است در این راه از همکاری و همیاری سایر ارگان ها و نهادهای موثر به ویژه شهرداری های کشور و نیروی انتظامی برخوردار باشد.
برپایی نمایش فوتبال جام جهانی در سینماها و کافه ها و هم چنین استادیوم آزادی و ورود بانوان به بسیاری از ورزشگاه ها در چند ماه اخیر نوید بخش فراهم شدن توجه بیشتر وزارت ارشاد به توسعه بستر شادی آفرینی در میان جوانان است که قطعا با برگزاری کنسرت های خیابانی رایگان هنرمندان و هم چنین برپایی فستیوال های خیابانی صنایع دستی و گردشگری در ۳۱ استان کشور میتواند فضای شادی را در کشور ترغیب کرده و زمینه توسعه گردشگری شهری را سبب شد که اکو سیستمی فرصت آفرینی برای فعالان گردشگری در داخل و خارج از کشور است.
برگزاری کنسرت های روباز شهرداری تهران در میدان مشق خیابان امام خمینی تهران در سال های اخیر نشان می دهد که میتوان در نقاط مختلف تهران بر اساس یک برنامه زمان بندی با همکاری ناجا و سایر دستگاه ها، کنسرت های خیابانی خوبی را تدارک دید و نایت لایف تهران را از فود استریت خیابان ۳۰ تیر و بام تهران و پل طبیعت و چند بوستان معروف پایتخت به نقاط مختلف کلانشهر تهران کشاند و از این تجربه برای رونق گردشگری در سایر مراکز استان ها نیز استفاده کرد. امیدواریم با حمایت دیگر خوانندگان پاپ و سنتی کشور، راه اندازی کنسرت های خیابانی در مراکز استان های ایران بتواند شادی و نشاط را هر چند کوچک به جامعه افسرده ایران بازگرداند.