از قاتل خاموش چه مي دانيد؟

مسلما تا به حال شنيده ايد که خوردن نمک زياد مضر است.
از قاتل خاموش چه مي دانيد؟
گاهي اوقات بدون اينکه حتي متوجه شويد به سلامتتان آسيب مي رساند. براي مثال نمک زياد در برنامه غذايي مي تواند منجر به فشار خون بالا شود که تشخيصش براي يک فرد دشوار است، مخصوصا در ابتدا.دکتر مورتون تاول، پرفسور دانشکده پزشکي اينديانا مي گويد: بسياري از مردم در حال حاضر بدون اينکه بدانند مبتلا به فشار خون هستند و اين تعداد، با افزايش سن بيشتر هم مي شود.
سديم پايين، قلب قوي تر
دکتر مورتون مي گويد بايد خود را به ۲٫۳۰۰ ميلي گرم سديم در يک روز محدود کنيد. اين مقدار معادل يک قاشق چاي خوري نمک است. افرادي که نمک بالايي استفاده مي کنند، حتي با کاهش اين مقدار به ۳۰۰۰ ميلي گرم در روز نيز مي توانند به بهبود سلامت خود کمک کنند.مورتون توصيه مي کند غذاهايي انتخاب کنيد که برچسب کم سديم يا بدون سديم خورده باشند.
حتما اطلاعات روي بسته بندي محصولات را مطالعه کنيد تا مطمئن شويد آنچه مي خريد سديم کمي داشته باشد. ليز گلوئيد، متخصص تغذيه در ادامه غذاهايي را معرفي مي کند که سديم پاييني دارند.
با سبزيجات دچار خطا نمي شوي
سبزيجات تازه و منجمد به صورت طبيعي سديم پاييني دارند(معمولا در هر وعده کمتر از ۵۰ ميلي گرم). بنابراين دکتر گلوئيد توصيه مي کند حسابي از اين نوع غذاها استفاده کنيد. اگر مي خواهيد از سبزيجات استفاده کنيد، مواظب سبزيجات کنسرو شده و سس هاي سالاد باشيد چون معمولا سديم بالايي دارند. به جاي استفاده از اين سس ها توصيه مي شود سالاد خود را با سرکه بالزاميک يا ماست چاشني بزنيد.
سيب زميني و پتاسيم
سيب زميني هاي معمولي و سيب زميني شيرين به صورت طبيعي، سديم پايين و پتاسيم بالايي دارند.
اگر برنامه غذايي تان پتاسيم بالايي داشته باشد ديگر مجبور نيستيد سديم زيادي را از برنامه غذايي خود حذف کنيد.مي خواهيد به سيب زميني هاي خود طعم اضافه کنيد؟ توصيه مي شود به جاي استفاده زياد نمک، غذاي خود را با انواع ادويه جات چاشني بزنيد. با اين کار، هم مقدار سديم را کاهش داده ايد و هم طعمي متفاوت به غذا افزوده ايد.
مقداري آجيل ميل کنيد
آجيل هاي نمک نزده در پوست مي توانند انتخاب هاي مناسبي براي ميان وعده باشند، چون حاوي هيچ گونه سديمي نيستند. همچنين وقتي آجيل را به اين شکل مصرف مي کنيد، مدت زمان بيشتري طول مي کشد تا آن را از پوستش خارج کنيد بنابراين در خوردنشان زياده روي نخواهيد کرد.
ذرت بو داده نيز مي تواند يک ميان وعده کم سديم مناسب باشد. اما از خريد ذرت هاي بو داده بسته بندي پرهيز کنيد چون هم سديم بالايي دارند و هم حاوي مواد نگهدارنده هستند. به جايش خودتان در خانه، با مقداري روغن زيتون، ذرت بو داده ي سالم درست کنيد.