از شش طرح فناورانه و زيرساختی بانکصنعت و معدن رونمايی شد
آيين رونمايي از شش طرح و خپدمت فناورانه و زيرساختي بانك صنعت و معدن با حضور دکتر واعظی رييس دفتر رييس جمهور و سرپرست نهاد رياست جمهوري و جمعي از استانداران و مدیران ارشد دولتي و بخش خصوصي برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تریتا نیوز به نقل از پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن، در اين مراسم كه از طریق سیستم ویدئو کنفرانس روز دوشنبه چهارم اسفندماه در محل سالن همايشهاي اين بانك برگزار شد، ساختمان هاي جديد سرپرستي اين بانك در استانهاي كرمان و خراسان جنوبي و اسكله اختصاصي شركت بازرگاني خدمات بندري ايران به صورت ارتباط مجازي با مديران استاني اين بانك و مديرعامل شركت صنايع شيميايي ايران مورد افتتاح قرار گرفت و همچنين از سه محصول جديد اين بانك در حوزه فناوري اطلاعات و خدمات الكترونيكي بانكي رونمايي شد.
دكتر واعظي در حاشيه اين مراسم، ضمن ابراز خرسندي از دستاوردهاي بانك صنعت و معدن در دوران دولت تدبير و اميد اظهار داشت: در اين بانك شاهد يك تحول عظيم هستيم بطوريكه در تمام زمينه ها پيشگام است و با تمركزي كه بر روي توسعه بخش معدني بخصوص در دو استان كرمان و خراسان جنوبي كه امروز پروژه هاي ساختماني جديدي نيز براي افتتاح داشتند و استان بوشهر كه پروژه اسكله تخصصي شركت خدمات بندري آن مورد بهره برداري قرار گرفت، نقش مؤثري در استفاده از ظرفيت هاي اين استانها در رشد و توسعه همه جانبه كشور دارد.
دكتر واعظي تصريح كرد: ايجاد شفافيت و افزايش سرعت سيستم هاي اطلاعاتي و بانكداري و استفاده از تمام مزيت هايي كه قدرت خدمات دهي بانك ها را تقويت مي كند يك الزام است و بانك صنعت و معدن با تكيه بر نيروي انساني متخصص و ظرفيت هاي تجربي و علمي خود در اين مسير گام هاي موفقي برداشته است.
رييس دفتر رييس جمهور در ادامه تأكيد كرد: در شرايطي از اين طرح هاي مهم و پر اهميت رونمايي مي كنيم كه کشور سه سال بسیار سخت را گذراند که برای دولت، نظام، بخش خصوصی و بانکها و از همه مهم تر مردم سال پر مشقتي بود؛ کسانی که این جنگ اقتصادی را برای کشورمان طراحی کردند، هدفشان سه ماهه بود تا با حجم زیاد فشار ظرف سه ماه مردم را در مقابل نظام و حکومت بسیج کنند.
سرپرست نهاد رياست جمهوري با اشاره به شكست رييس جمهور پيشين آمريكا در اتخاذ سياست خروج از برجام يادآور شد: دنيا فهميد كه در مورد ايران زبان زور كارايي ندارد و حتي امروز آمريكاييها درخواست دولت قبلي اين كشور براي بازگرداندن تحريم هاي شوراي امنيت را پس گرفتند و براي بازگشت به برجام و برداشتن تحريم ها تلاش مي كنند.
وي گفت: ما باید از مردم نجیب کشورمان تشکر و قدردانی کنیم که با این همه گرانی و نوساناتی که با تهدید و فشارها موجب افزایش قیمت ارز و به تبع آن قیمت کالاها شد، مقاومت کردند و اگر مقاومت مردم، تلاش بخش خصوصی، مسئولان و نظام نبود، اکنون به آینده امیدوار نبودیم.
واعظی ادامه داد: همه در از بین بردن سیاستهای ترامپ نقش داشتند. اکنون همه خوشحال هستند که ترامپ حذف شده است و باید از ایران هم تشکر شود زیرا، در مقابل این فرد مقاومت کردیم و ایران مهمترین سوژه ترامپ بود. حتی در زمانی که رایها را در انتخابات آمریکا میشمارند هم در مبارزات انتخاباتی، ایران موضوع اصلی انتخاباتی و مهم در سیاست خارجی آنها بود.
دكتر واعظي گفت: هر آنچه بود گذشت و امروز فشار حداکثری شکست خورده است و اکنون تحریم و جنگ اقتصادی روزها و هفتههای پایانی خود را سپری میکند البته چه در آمریکا ترامپ برنده میشد و چه بایدن، باید سیاست خود را نسبت به ایران تغییر میدادند. روز شنبه وزیر امور خارجه آمریکا گفت فشار حداکثری تمام شده و زبان تحریم دیگر اثر ندارد.
دكتر واعظی تصريح كرد: دولت جدید آمریکا تمدید تحریمها را پس گرفت که برای ایران اقدام مهمي است و شرایط امروز ایران با چند ماه قبل کاملا متفاوت شده است. من مطمئن هستم که مسیری که داریم میرویم ممکن است گرفتاریهايی داشته باشد اما هدف گذاری ما این است که تحریمهای برجامی به اضافه ۱۶۰۰ تحریمی که ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری خود بر ایران اعمال کرده بود، برداشته شود که من خوشبین هستم که این اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال مذاکره است و ما چارچوبی برای این امر تعیین کردهایم، بیان کرد: در برجام براساس تعهدات پای تعهدات خود ایستادیم درحالیکه با نقض تعهد از سوی آمریکا تعهدات خود را کاهش دادیم اما پای تعهدات خود ایستادیم. امروز میتوانیم از برجام برای برداشت همه تحريم ها استفاده کنیم. در سال ۱۴۰۰ شرایط بسیار متفاوت از امسال است به گونهای که روابط خارجی، صادرات، روابط بانکی و تجاری تغییر خواهد کرد البته نظام ما دشمنانی هم دارد تا نگذارند آمریکا به برجام برگردد و ديديم در این یک هفته گذشته هم در داخل کشور و هم رسانههای خارجی چه قدر تبلیغ کردند که پنجم اسفند روزی است که عملا برجام به هم میخورد.
رئیس دفتر رییس جمهور گفت: روز گذشته با مدیر کل آژانس اتمی در ایران مذاکرات بسیار خوبی داشتیم و در نتیجه ما به فرمولی رسیدیم که قانون مجلس محترم شمرده شود و اجرا شود. نظارتهای آنها بر اساس پادمان باشد. ما از ابتدا گفتهایم که به هیچ وجه دنبال فعالیتهای مخفی در ساخت سلاحهای هستهای نیستیم، ولی این حق را برای خود قائل هستیم تا از فناوریهای اتمی استفاده کنیم.
وی تأكيد كرد: موضع ما مشخص است و مکانیزم نظارت و شفافیت را قبول داریم به گونهای که پروتکل الحاقی مربوط به مجلس است و اینکه به روش پادمان بتوانند نظارت کنند.
دكتر واعظی گفت: به نظر میرسد این توانایی در کشور ما است که با وجود سختیها و مشکلات بزرگ راه حل پیدا کنیم. موضوع برداشتن تحریم یک بحث است و مسالهFATF یک بحث دیگر، FATF و دو لایحهای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد، برای دولت بسیار مهم است و با تحریمها نمیتوانستیم با دنیا معامله کنیم، اما وقتی تحریمها برداشته شود ما نمیتوانیم خود تحریم داشته باشیم و مجمع تشخیص مصلحت نظام باید بتواند یک تصمیم درستی بگیرد تا فشار از بانکها، بخش خصوصی و اقتصاد برداشته شود. اکنون اقتصاد کشور باید خود را برای شرایط دیگری آماده کند تا بتواند مثل سالهای ۹۵ و ۹۶ در صادردت و واردات با دنیا ارتباط برقرار کند.
وی با بیان اینکه دولت با پافشاری که بر بودجه داشت نگذاشت تا شاکله بودجه تغییر کند، ادامه داد: زیرا اگر شاکله آن بهم میخورد نمیتوانستیم آن را به مرحله اجرا برسانیم. بانکها و بخش اقتصادی کشور باید برنامه ریزی کنند که اگر تحریمها نباشد باید چه کار کنند و خودمان را برای شرایط جدید آماده کنیم.
سرپرست نهاد رياست جمهوري در پایان اعلام کرد: گزارشهایی که از بانکها به ما میرسد بیانگر این است که خوب توانستند در شرایط سخت خود را وفق دهند و شرایط را مدیریت کنند. خوشبختانه امسال این پنجاه و دومین برنامه استانی است که با وجود محدودیت برگزاری سفرهای استانی برگزار کردیم. کرونا برای اقتصاد همه کشورها محدودیت ایجاد کرده است ولی ما با این وجود پروژههای زیادی را به بهره برداری رساندهایم که نشان از همت بانکها و بخش خصوصی دارد. همه دارند تلاش میکنند تا اقتصاد کشور روی پای خود بایستد و ما اگر دست به دست هم نمیدادیم امروز نمیتوانستیم با افتخار در مقابل آمریکا حرف بزنیم و از پنجم اسفند ماه قانون مجلس اجرا میشود و ایران به پروتکل الحاقی از این زمان به بعد متعهد نخواهد بود.
دكتر حسين مهري مديرعامل اين بانك نيز ضمن خوشامدگويي به تمامي حضار به خصوص دست اندركاران عرصه توليد و اشتغال كشور و تبريك به مناسبت ولادت با سعادت امام جواد (ع) و حضرت اميرالمؤمنين (ع) اظهار داشت: مايه مباهات است كه در دوران فعاليت دولت تدبير و اميد در جهت ارتقاي صنايع کشور اقدامات شایستهای صورت گرفته و عليرغم تحريم هاي ظالمانه اقتصادي كه به صورت مستقيم بخش توليد و شبكه بانكي كشور را هدف قرار داده و شيوع ويروس كرونا كه بر فضاي كسب و كارها تأثيرگذار بوده است در سایه حمایت همه جانبه دولت و با عزم راسخ و کار جهادی توليدكنندگان و كارآفرينان عزيز، شاهد موفقيت هاي روزافزون و اعتلاي بخش هاي مهم صنعتي كشور هستيم و اين جفاي به نظام است كه برخي سياه نمايي مي كنند و اقدامات دولت را كم اهميت جلوه مي دهند.
دكتر مهري اعلام داشت: در دوران دولت يازدهم و دوازدهم توسط اين بانك در مجموع به ۳۱۶ طرح بزرگ و زيربنايي مبلغ ۲۲۷ هزار و ۳۰۲ ميليارد ريال و بالغ بر ۱۲ ميليارد يورو تسهيلات پرداخت شد.
مديرعامل اين بانك عنوان داشت: در يازده ماهه امسال، از ۲۲ طرح مهم كه از سوي اين بانك با تسهيلات ارزي به مبلغ ۲ ميليارد و ۹۴۸ ميليون يورو و تسهيلات ريالي ۱۲ هزار و ۷۳۰ ميليارد ريال تأمين مالي شده است، ۱۴ طرح توسط رييس جمهور و به ترتيب يك طرح توسط معاون اول رييس جمهور، دو طرح با حضور معاون رييس جمهور و رييس سازمان برنامه و بودجه، يك طرح رييس بنياد مستضعفان و چهار طرح نيز توسط وزير صنعت، معدن و تجارت مورد بهره برداري قرار گرفت و براي ۸۰۰۰ نفر به صورت مستقيم اشتغال ايجاد شد.
وي گفت: در سال جهش توليد در برخي شاخص هاي عملكردي مانند وصول مطالبات، گشايش اعتبارات اسنادي و ضمانتنامه هاي ريالي، رشد بيش از ۱۰۰ درصد را شاهد بوديم اما هدفگذاري ما براي ارتقاي تمامي شاخص هاي عملكردي به اين ميزان است.
دكتر مهري در فراز ديگري از سخنان خود به واگذاري هاي انجام شده اشاره كرد و افزود: در سال ۹۸ شركت هاي سرمايه گذاري توسعه صنعت و تجارت و سيمان مازندران از شركت هاي بورسي متعلق به بانك ، صندوق مالي توسعه تكنولوژي ايران از شركت هاي غير بورسي اين بانك و لاستيك پارس، نخ خمين و كاغذ كارون از شركت هاي غير بورسي مربوط به شركت آتيه دماوند واگذار شدند.
مديرعامل بانك صنعت و معدن همچنين از ارائه ۱۸ هزار و ۴۱۲ ميليارد ريال به شركت هاي دانش بنيان در ۱۱ ماهه سال ۹۹ خبر داد.
وي افزود: امروز نظاره گر به ثمر نشستن تلاش هاي تمامي مديران و كاركنان مجموعه بانك صنعت و معدن به ويژه در بخش امور فناوري اطلاعات و ارتباطات هستيم كه با همت والاي آنان از سه پروژه مهم در اين حوزه رونمايي مي شود؛ نخست، طرح احراز هویت غیرحضوری كه از طریق تلفن همراه هوشمند و با تطابق اطلاعات کد ملی و مالکیت شماره تلفن همراه از طریق سامانههای وزارت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام و نتایج برای اجابت درخواستهای مشتری مورد استفاده قرار میگیرد و بانک صنعت و معدن در حال حاضر تعریف مشتری و افتتاح حساب را به عنوان اقدامات پایه برای شناسایی و تسهیل انواع عملیات بانکی مرتبط با حسابها را فراهم نموده است. دومين محصول فناورانه اين بانك، اعتبارسنجي اصالت نشاني مشتريان است كه به منظور رفاه حال مشتریان در خصوص اخذ مکرر نشانی محل سکونت یا فعالیت کاری ایشان برای ارائه خدمات بانکی مختلف در مقاطع زمانی متفاوت و در قالب فرمهای متعدد و همچنین پیشگیری از ریسکهای مترتب بر عدم اصالت سنجی نشانیها، بانک صنعت و معدن اقدام به راه اندازيطرحي تحت عنوان اعتبارسنجي اصالت نشاني مشتريان نموده است. در اين طرح اطلاعات محل سكونت، محل كار و فعاليت اقتصادي اعلامي توسط متقاضيان اعتباري (متقاضيان تسهيلات بانكي، ضامنين و …) و مشتريان، قبل از پرداخت تسهيلات و يا ارائه خدمات بانكي، بررسي و اعتبارسنجي مي گردد. بدين شرح كه پس از درج اطلاعات مشتري در سامانه، به طور خودكار نامه اي با فرمت استاندارد و از پيش تعيين شده به نشاني ثبت شده ارسال مي گردد و پس از احراز هويت مشتري توسط مامور پست به ايشان تحويل داده ميشود تا كد تأييديه دريافتي را از طريق يكي از كانالهاي ارتباطي اعلام نمايد و در نهايت، ايجاد مركز عمليات امنيت (SOC) كه از مهمترین دستاورد های بانک صنعت و معدن در سال ۱۳۹۹ است. اين مركز، شامل مجموعه اي از ابزارها، فرآيندها و عوامل انساني است كه به صورت پيوسته، وقايع امنيتي توليد شده توسط تجهيزات را براي شناسايي رخدادهاي امنيتي رصد می کند تا ديدگاهي جامع نسبت به وضعيت امنيت سازمان ايجاد مي نمايد. در واقع اين مركز، يك واحد متمركز پايش امنيتي است كه به واسطه اطلاع رساني هاي خودكار حوادث و وقايع، توليد گزارشهای جزئي و كلي، پاسخ دهي خودكار به حوادث و وقايع، رويكردي پيشگيرانه را در جهت مديريت ريسكهاي امنيتي ايجاد نموده است و متضمن امنيت اطلاعات و عمليات بانكداري الكترونيكي و سرويس هاي جديد ديجيتالي فعلي و آتي بانك مي باشد.
دكتر مهري تصريح كرد: اين بانك به لحاظ ايجاد فضاها و زيرساخت هاي مورد نياز و درخور شأن مشتريان نيز همواره پيشرو بوده و اكنون با افتتاح ساختمان هاي جديد سرپرستي استانهاي خراسان جنوبي و كرمان، انتظار مي رود جايگاه خود به عنوان يك بانك توسعه اي و تخصصي را ارتقا بخشيده و با ايجاد فضاي كاري مناسب تر و تلاش و تشريك مساعي کارکنان حاضر در اين مجموعه، همچون گذشته عملکرد مطلوب و مؤثري داشته باشد و مراتب رضايت مشتريان ارزشمند اين بانك را فراهم آورد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به افتتاح پروژه عظيم اسكله اختصاصي شركت خدمات بندري ايران اشاره كرد و گفت: شرکت صنایع شیمیایی ایران كه از شركت هاي زيرمجموعه اين بانك است، تاسیسات بوشهر را که شامل اسکله و مخازن نگهداری مواد شیمیایی و پتروشیمیایی می باشد با هدف مدیریت بهتر هزینه ها و اقدامات اجرایی مورد لزوم و نیز سرعت بخشیدن و تسهیل اقدامات صادراتی محصولات خود در سال ۸۱ خریداری كرد. اين اسکله اختصاصی متعلق به شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران قبل از انقلاب ساخته شده بود كه در سال ۱۳۹۱ بر اثر برخورد شناورها با اسکله به شدت آسیب دیده و غیر قابل استفاده شده بود اما به دليل اهمیت آن در بهبود و توسعه فعالیتهای شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران و مجموعه بزرگ شرکت صنایع شیمیایی ایران اراده مديران شركت بر آن قرار گرفت كه مورد بازسازي و تعمير قرار گيرد.
وي ادامه داد: در اواخر سال ۱۳۹۷ پروژه بازسازی اسکله مزبور در دستور کار شركت قرار گرفت و پس از طی مراحل لازم، برآورد هزینه های بازسازی و پیگیری های مداوم جهت اخذ مجوزهاي مربوطه، نهایتاً در ابتدای سال ۱۳۹۸ با مساعدت اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، اقدامات ساخت اسکله جدید آغاز شد و مقرر شد اسکله قدیمی از دریا خارج گردد كه در مدت زمان شش ماه با موفقیت کامل به انجام رسید.
دكتر مهري بيان داشت: ساخت، نصب و راه اندازی اسکله جدید نیز بر اساس فناوریهای نوین و طراحی جدید و مدرن شکل گرفته و اجرای کامل این پروژه ملی، از آغاز تا مرحله بهره برداری کمتر از ۲ سال به طول انجاميد که بدون شك برگ زرین و سند افتخاری برای بانك صنعت و معدن، مجموعه بزرگ شرکت صنایع شیمیایی ایران و بالاخص شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران است.
گفتني است در خلال اين مراسم هر يك از مديران استاني اين بانك در استانهاي كرمان و خراسان جنوبي و مديرعامل شركت صنايع شيميايي ايران گزارش هايي از نحوه عملكرد و روند اجراي پروژه هاي مورد افتتاح ارائه كردند و دكتر يوسفي نيا معاون برنامه ريزي و فناوري بانك صنعت و معدن نيز گزارش مبسوطي در خصوص سه محصول فناورانه اين بانك قرائت نمود.