ارتباط مصرف کافئین در بارداری چه مشکلاتی به وجود می آورد؟
گروهی از متخصصان تغذیه و سلامت در نروژ اظهار داشتند: زنان بارداری که در این دوران میزان زیادی قهوه و دیگر نوشیدنی حاوی کافئین مصرف میکنند بیشتر احتمال دارد صاحب فرزندانی مبتلا به اضافه وزن شوند.
در این بررسی متخصصان مصرف کافئین را در ۵۱ هزار مادر و نیز وزن فرزند آنها را در دوران کودکی ارزیابی کردند. آنها مشاهده کردند مادرانی که روزانه به طور میانگین ۵۰ تا ۱۹۹ میلی گرم کافئین مصرف میکنند ۱۵ درصد بیشتر احتمال دارد فرزندشان در سن یک سالگی دچار اضافه وزن شود.
همچنین هر چه مصرف کافئین در دوران بارداری بیشتر شود احتمال افزایش وزن نوزاد هم بالاتر میرود. مصرف ۲۰۰ تا ۲۹۹ میلی گرم کافئین در طول روز در دوران بارداری موجب میشود احتمال افزایش وزن نوزاد ۲۲ درصد بیشتر شود.
به گفته متخصصان نروژی بالا بودن مصرف کافئین در دوران بارداری با افزایش وزن در دوران نوزادی و ابتلا به چاقی در دوران کودکی مرتبط است.
یافتههای بدست آمده در این مطالعه تایید کننده دستورالعملی است که بر اساس آن مصرف کمتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در طول روز توصیه میشود. هر چند به طور قطع نمیتوان در مورد میزان استاندارد مصرف کافئین در دوران بارداری اظهار نظر کرد زیرا در هیچ مطالعهای مورد تایید قرار نگرفته است.
منبع:ایسنا