ارتباط «سندروم پاهای بیقرار» با تغییرات در مغز
افراد مبتلا به سندروم پاهای بیقرار دچار احساس ناراحتی در پاها شده و به سختی قادر به حرکت آنها خواهند بود. این عارضه معمولا شب ها اتفاق افتاده و می تواند خواب را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته محققان، ورزش و مصرف مکمل های آهن می تواند به کاهش این علائم کمک کنند. داروهای نیز برای موارد بسیار جدی این سندروم وجود دارد اما مصرف طولانی مدت آنها دارای عوارض جانبی قابل توجهی است.
در مطالعه جدید، اسکن مغزی بر روی ۲۸ فرد مبتلا به حالت شدید این سندروم انجام شد و آنها با گروه کنترل متشکل از ۵۱ نفر بدون این اختلال مقایسه شدند.
اسکن مغزی این افراد مبتلا به سندروم پاهای بیقرار نشان داد که ضخامت بافت در قشر سوماتوسنسوری آنان به طور میانگین ۷.۵ درصد کمتر از افراد عادی بود. این قشر مغز مسئول پردازش احساساتی نظیر لامسه، درد، حرکت، مکان یابی و دما است.
همچنین محققان دریافتند افراد مبتلا به سندروم پاهای بیقرار در قسمتی از مغز که الیاف عصبی به دو طرف مغز متصل می شوند، کاهش وجود دارد.
«بایئونگ یول لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینه سوتا، در این باره می گوید: «به نظر می رسد این تغییرات ساختاری نشان می دهد که علائم سندروم پاهای بیقرار ناشی از تغییرات منحصربه فردی در مغز هستند و همین مسئله راهکار جدیدی برای تمرکز بر فهم سندروم و درمان های احتمالی آن خواهد بود.»
به گفته محققان، این نتایج نشان می دهد که علائم سندروم پاهای بیقرار ممکن است ناشی از بروز مشکلات در سایر بخش های سیستم حسی باشد.