ابداع سیستمی برای آزمایش تاثیر دارو
محققان ‘مینی اکوسیستم’ هایی ابداع کرده اند که به سرعت مشخص می کنند آیا یک مولکول می تواند کارایی درمانی داشته باشد یا خیر، دستاوردی که می تواند زمان و هزینه ابداع فرمول های دارویی را کاهش دهد.
محققان مرکز تحقیقاتی ‘اسکریپ’ در آمریکا و دانشگاه های ‘شانگهای تک’، ‘پکن’ و دانشگاه ‘هنگ کنگ’ در چین در این مطالعه مشترک روش جدیدی را توصیف کردند که به آنها اجازه می دهد بطور همزمان آزمایش کنند کاندیداهای دارویی چگونه به اهداف سلولی خود می چسبند و عملکرد سلول را تغییر می دهند.
خبرگزاری شینهوا نوشت: این روش بر اساس ‘نمایش فاژی آنتی بادی’ ساخته شده است؛ نمایش فاژی آنتی بادی، فناوری است که محققان می توانند از آن برای نشان دار کردن و آزمایش آنتی بادی ها در رابطه با توانایی هایشان برای چسبیدن به یک هدف بیولوژیکی استفاده کنند.
آنتی بادی ها، پروتیین های Y شکل سیستم ایمنی بدن هستند که محور تمرکز بیشتر تحقیقات مرتبط با کشف دارو هستند.
با این حال در گروه وسیعی از آنتی بادی های متمایل به چسبیدن به هدف بیماری، ممکن است تنها چند آنتی بادی با عملکرد بیولوژی مناسب وجود داشته باشد. بنابراین آزمایش این آنتی بادی ها برای بررسی عملکردشان موجب صرف زمان و هزینه زیادی در رویه کشف دارو می شود.
اما به گفته محققان روش جدید مینی اکوسیستم امکان آزمایش همزمان تمایل و عملکرد آنتی بادی را میسر می سازد.
این مینی اکوسیستم ها در قطراتی به اندازه یک پیکولیتر یا یک تریلینیوم یک لیتر نگهداری می شوند.
محققان در این محیط های پرتحرک یک سلول پستاندار و یک باکتری ایی.کولی را در معرض هم قرار دادند.
این باکتری فاژی تولید می کند که به عنوان حامل کاندیداهای دارویی آنتی بادی عمل می کند. این آنتی بادی ها در سطح فاژ می توانند با سلول پستاندار در یک سیستم ارتباط برقرار کنند.
از سوی دیگر سلول پستاندار در این قطره به گونه ای مهندسی می شود تا در صورت هدف قرار گرفتن توسط یک آنتی بادی، پروتیین فلوروسنت بیان کند.
بدین صورت محققان با یک گام می توانند تمایل و عملکرد آنتی بادی را آزمایش کرده و در صرف زمان و هزینه در رویه کشف دارو بالقوه صرفه جویی کنند.
این دستاورد در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
منبع: ایرنا