آیا نوشیدن قهوه بدون کافئین برای شما بهتر است؟
ممکن است شما به تازگی تصمیم گرفته باشید که نوشیدن قهوه را ترک کنید. ممکن است دلیل این تصمیم این باشد که شما می خواهید یک خواب منظم و آرام را تجربه کنید، یا ممکن است دلیل تان برای قطع آن این باشد که شنیده اید قهوه می تواند باعث سرطان شود. (نگران نباشید این بسیار بعید است).
دلایل این تصمیم مهم نیستند، فکر کردن به ترک آن، غیر معمول نیست. یک مطالعه نشان داد که ۶۴ درصد آمریکایی ها هر روز یک فنجان قهوه می نوشند (بالاترین درصد تا به امروز)، طبق مطالعه ای دیگر آمریکایی ها به طور متوسط از ۱۱۰۰ دلار برای صرف قهوه در سال استفاده می کنند.
ترک کردن سخت است. اما در مقابل، به نظر می رسد که مزایای سلامتی بی شماری برای به دست آوردن چیزهای خوب در ترک آن وجود دارد. اما صبر کنید، ممکن است یک جایگزین بدون کافئین برای آن وجود داشته باشد.
قهوه بدون کافئین چیست؟
قهوه بدون کافئین که با عنوان decaf شناخته می شود، فقط یک قهوه معمولی نیست، بلکه یک قهوه سرد است.اما اجازه ندهید این نام شما را فریب دهد. این قهوه بدون کافئین کاملا عاری از کافئین نیست بلکه نسبت به قهوه معمولی کافئین آن خیلی کمتر است. این که دقیقا مقدار کافئین چقدر کم تر است، می تواند کمی مبهم باشد.
از آنجا که سازمان غذا و داروی آمریکا مقررات سختگیرانه ای در مورد قهوه بدون کافئین ندارد، دانستن این که دقیقا چه مقدار کافئین در هر فنجان دریافت می کنید، دشوار است. علاوه بر این، کیفیت روش پردازش آن میتواند بر سطوح کافئین تاثیر بگذارد، به همین دلیل است که یک برند قهوه ممکن است باعث شود که کافئین را ترک کنید، در حالی که برند دیگر ممکن است شما را به سرعت به اوج برساند.
چیزی که ما می دانیم این است که فرآیند decaffeination (یعنی جدا سازی قسمت اعظم کافئین موجود در قهوه از دانه ها) معمولا حدود ۹۷ درصد کافئین را حذف می کند و به طور متوسط قهوه بدون کافئین دارای ۳ میلی گرم کافئین در هر فنجان نسبت به ۸۵ میلی گرم در یک فنجان قهوه معمولی است که اگر نسبت به کافئین حساس هستید مقدار قابل توجهی است.
قهوه بدون کافئین چگونه ساخته می شود؟
باور بر این است که قهوه decaf در دهه ۱۹۰۰ کشف شد، زمانی که یک محموله دانه قهوه در آب دریا در طی ترانزیت غرق شد که به طور طبیعی مقداری از کافئین را استخراج کرد.
کمی پس از آن، بازرگانی که با این اتفاق درگیر شده بود، این دانه جادویی را با استفاده از حلال شیمیایی به نام بنزن که جز تشکیل دهنده اصلی بنزین است و هم چنین در آتش فشان یافت می شود، بازسازی کرد.خبر خوب این است: دانه های قهوه بدون کافئین بسیار امن تر شده و حاوی مواد شیمیایی سرطان زای کمتری هستند.
پروسه جداسازی کافئین از دانه با دانه های خام شروع می شود (واقعیت جالب: دانه ها قبل از پردازش سبز هستند)، که در ابتدا در آب برای تحریک کافئین آغشته می شوند. سپس، می تواند سه روش اولیه را دنبال کند.
از متیلن کلراید که در پاک کننده های رنگ (yikes)، یا اتیل استات، که در چسب و پاک کنندههای لاک ناخن استفاده می شود، به منظور حذف کافئین از آب استفاده می شود و به محلول قهوه و آب اضافه می شود (فرآیند مستقیم) و یا اینکه با حذف آب از دانه و سپس اضافه کردن آنها به مخلوط آب (فرآیند غیر مستقیم) صورت می گیرد. مرحله نهایی همان است که آب را تبخیر می کند تا طعم در دانه باقی بماند.
یک روش دیگر به نام فرآیند Swiss Water، از یک فیلتر زغال برای حذف کافئین موجود در آب استفاده می کند و آن را ۱۰۰ درصد عاری از مواد شیمیایی می سازد.
فرایند سوم همچنین با استفاده از دی اکسید کربن مایع برای حل کردن کافئین مواد شیمیایی را آزاد می کند.
اگر چه ممکن است روش های بعدی ترجیح داده شود، مقدار مواد شیمیایی باقی مانده در انتهای روش استخراج کافئین، حداقل است و توسط FDA امن تلقی شده است. صرف نظر از ترجیح شما، چون برچسبی برای آشکار کردن روش مورد استفاده در دسترس نیست، سخت است که بگوییم دقیقا چه چیزی را دریافت می کنید مگر اینکه نوع ارگانیک آن را انتخاب کنید که عاری از حلال است.
پس، آیا قهوه بدون کافئین برای شما خوب است؟
چه قهوه بدون کافئین و چه معمولی، هر دو در مقدار آنتی اکسیدان ها بالا هستند، اگرچه decaf می تواند شامل آنتی اکسیدان کمتری باشد ، اما این به معنی دارا نبودن این مزایا نیست. در هر صورت به نظر می رسد که قهوه می تواند به جلوگیری از سرطان و حتی دیابت نوع ۲ کمک کند.
اما این همه چیز نیست. قهوه Decaf دارای ویژگی های مثبت فراوانی است که برخی از آن ها به دلیل سطح پایین کافئین هستند:مصرف قهوه Decaf در یک مطالعه، نشان دهنده کاهش خطر سرطان رکتوم بوده است.
مطالعه ای بر روی موش صحرایی (ما انتظار داریم بر روی انسان ها نیز اثبات شود) نشان داد که موش هایی که با قهوه تغذیه شده بودند ، نسبت به گروهی که قهوه نخورده بودند در انجام وظایف شناختی بهتر عمل کردند. این نشان می دهد که قهوه (بدون توجه به محتوای کافئین) می تواند زوال ذهنی مربوط به سن را کاهش دهد.
تاثیر مصرف هر دو قهوه بدون کافئین و قهوه کافئین دار برای حفاظت از نورون ها در مغز نشان داده شده است و ممکن است به جلوگیری از بیماری هایی مثل آلزایمر و پارکینسون کمک کند.قهوه ممکن است به لطف تاثیر مثبت آن بر عوامل خطر مانند التهاب و افسردگی، مرگ و میر را نیز کاهش دهد.
اما کدام یک برای شما بهتر هستند؟
قهوه معمولی قطعا یک لیست طولانی از مزایای سلامتی دارد، اما لزوما به این معنی نیست که سالم تر است. از یک سو، این بحث وجود دارد که چون قهوه کافئین دار به طور گسترده مورد مطالعه قرار می گیرد، ما بیشتر در مورد آن و مزایایش می دانیم. اما در عین حال یکی دیگر از اهداف کلیدی نیز وجود دارد: افرادی که با کافئین رابطه خوبی ندارند.
بسیاری از افراد پس از نوشیدن یک فنجان قهوه از علائمی هم چون برگشت اسید، سوزش معده و ناراحتی معده رنج می برند. (که قطعا بهترین راه برای شروع روز نیست) اما چون فرآیند استخراج کافئین از قهوه می تواند قهوه را ملایم تر کند، قهوه بدون کافئین می تواند این نشانه ها را کاهش دهد و آن را به انتخابی عاقلانه تر برای برخی از افراد تبدیل کند.
کافئین نیز مسئول اثرات جانبی کم تر، مانند اضطراب، بی خوابی، فشار خون بالا، و خستگی است. فراموش نکنید که کافئین یک دارو است، و با اینکه به اندازه برخی از چیزها اعتیاد آور نیست، مصرف منظم آن می تواند منجر به تمایل به مصرف دوباره آن شود.
همچنین کافئین می تواند بر داروهای خاص تاثیر منفی بگذارد. با این حال، با توجه به حداقل میزان کافئین، قهوه بدون کافئین گزینه بسیار امن تری به نظر می رسد. (اگر شرایط پزشکی دارید که به حداقل رساندن مصرف کافئین نیاز دارد ، لطفا با پزشک خود مشورت کنید)
وقتی نوبت به قهوه می رسد، بستگی به شما و پاسخ بدن شما به کافئین دارد. اگر از عوارض جانبی آن رنج نبرید، مصرف آن را حفظ کنید. فقط سعی کنید مصرف کافئین را به ۴۰۰ میلی گرم در روز (۴ تا ۴ فنجان، بسته به قدرت)محدود کنید.اما اگر شما چیزی ملایم تر را ترجیح می دهید انتخاب شما قهوه بدون کافئین است. اگر جذب مواد شیمیایی برایتان ناخوشایند است، به دنبال یک بسته ارگانیک تایید شده باشید.خبر خوب این است که بدون توجه به اولویت شما، هنوز هم می توانید از آن مزه بهشتی قهوه لذت ببرید. و این چیزی نیست جز زیبایی!