آیا اسیدهای چرب امگا۳ برای قلب مفید هستند؟
اثر اصلی امگا۳ به روی قلب هنوز تحت بررسی است اما شواهد موجود نشان می دهند که اسیدهای چرب سبب کند شدن تشکیل پلاک در سرخرگ ها می شوند، سطوح تری گلیسیرید را پایین می آورند، فشار خون را کاهش می دهند و منجر به کاهش خطر ایجاد اختلال ریتم قلبی و مرگ قلبی ناگهانی می شود.
در حال حاضر تمامی حیوانات دریایی حاوی این ماده هستند اما بیشترین میزان آن در ماهی تن، ماهی آزاد، ساردین، ماهی کفال و ماهی سفید وجود دارد. امگا۳ را می توان در انواع غذاهای حاوی سویا نیز یافت. همچنین در کانولا(کلزا)، گردو و بذر کتان و در روغن، این مواد غذایی نیز وجود دارد. این غذاها حاوی اسید آلفالینولئیک (LNA) هستند؛ یک نوع اسیدی که در بدن تبدیل به اسیدهای چرب امگا ۳ می شود.
تحقیقات اخیر نشان داده شده است که مکمل های اسیدهای چرب امگا۳ نیز موجب کاهش خطر بیماری قلبی عروقی می شوند اما بهتر است که این مواد را در غذا مصرف کنید. اگر شما در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری سرخرگ کرونری یا دارای تری گلیسیرید خیلی بالا هستید، می توانید با پزشک خود در مورد مصرف این مکمل ها مشورت کنید.
میزان مطلوب استفاده از امگا۳ هنوز به طور کامل مشخص نیست اما مصرف روزانه ۰/۵ تا ۱/۸ گرم از امگا۳ ممکن است یک اثر پیشگیرانه داشته باشد. مصرف روزانه ۱/۵ تا ۳ گرم از اسید آلفالینولئیک ها نیز ممکن است مفید باشد. مصرف هفته ای دو وعده غذایی شامل ماهی این مقادیر مفید را تامین می کند.