آیا استفاده از ظروف پلاستیک سلامتی شما را تهدید می کند؟

پایگاه خبری تریتانیوز ،گرمایش پلاستیک در مایکروویو ممکن است باعث نشت مواد شیمیایی به غذاهای شما شود.
پلاستیک همه جا هست. این ظرف در کاسه ها ، بسته بندی ها و تعداد زیادی بطری و کیسه ای است که برای ذخیره مواد غذایی و نوشیدنی استفاده می شود. اما در سال های اخیر افراد بیشتری این سوال را مطرح کرده اند که آیا قرار گرفتن در معرض مواد غذایی ما (و خودمان) در معرض این پلاستیک ها بی خطر است.
مطالعات نشان داده است که برخی از مواد شیمیایی موجود در پلاستیک می توانند از پلاستیک خارج شده و به مواد غذایی و نوشیدنی هایی که می خوریم وارد شوند. برخی از این مواد شیمیایی با مشکلات سلامتی مانند اختلالات متابولیکی (از جمله چاقی) و کاهش باروری مرتبط بوده اند. این شستشو حتی در صورت قرار گرفتن در معرض گرما در پلاستیک ، می تواند حتی سریعتر و به میزان بیشتری رخ دهد. این بدان معناست که شما ممکن است فقط با مایکروویو مانده باقیمانده خود در یک ظرف پلاستیکی ، دوز بیشتری از مواد شیمیایی بالقوه مضر دریافت کنید.
سوال این است که ، آیا شما باید نگران باشید؟ و اگر چنین است ، آیا می توانید برای کاهش مواجهه کاری انجام دهید؟
درک پلاستیک ها
اولین چیزی که باید بدانید این است که پلاستیک یک چیز نیست. “انواع مختلفی از پلاستیک وجود دارد.” انواع مختلف پلاستیک بر اساس ترکیبات آنها نام های مختلفی دارند – مانند پلی پروپیلن ، پلی اتیلن ، پلی اتیلن ترفتالات و پلی کربنات – و حاوی انواع مواد شیمیایی با خصوصیات مختلف مانند نرم کننده ها ، آنتی اکسیدان ها و مواد رنگی است.
به طور کلی ، چندین ماده شیمیایی در پلاستیک وجود دارد که نگران کننده تلقی می شود زیرا ثابت شده است که برای افرادی که در طولانی مدت در معرض خطر هستند مضر است.”ما در مورد مواجهه با مواد شیمیایی با دوز بسیار پایین صحبت می کنیم.” “اما حتی اگر قرار گرفتن در معرض یک ماده شیمیایی خاص کم باشد ، اگر به طور مکرر در مدت زمان طولانی اتفاق بیفتد ، ممکن است اثرات آن اضافه شود ، و منجر به نتایج نامطلوب سلامتی شود. بعلاوه ، و مهمتر از همه ، به بسیاری از مواد شیمیایی به طور همزمان (به عنوان مثال ، مخلوط های شیمیایی) که ممکن است اثرات سو اضافی داشته باشد. ” زنان باردار و جنین آنهادر معرض خطر هستند. بسیاری از این مواد شیمیایی از جفت عبور می کنند ، بنابراین جنین در معرض قرار می گیرد. کارشناسان می گویند قرار گرفتن کودکان هم در معرض آن نیز بسیار نگران کننده است.
از جمله مواد شیمیایی نگران کننده ، می توان به فتالات و بیسفنول A (BPA) اشاره کرد. هر دو مخل غدد درون ریز هستند ، موادی که در عملکرد هورمون های انسانی اختلال ایجاد می کنند.
آیا استفاده از پلاستیک مایکروویو بی خطر است؟
بسته به نوع پلاستیک مورد استفاده شما ، گرم کردن آنها در مایکروویو می تواند مواد شیمیایی مختلفی را در غذاها یا مایعاتی که می پزید ، آزاد کند. غذاهای چرب ، به ویژه گوشت ها و پنیرها ، به نظر می رسد بیشتر مستعد جذب مقادیر زیادی از این مواد شیمیایی هستند.
برخی از پلاستیک ها توسط FDA به عنوان مایکروویو در نظر گرفته نمی شوند. برای بدست آوردن تعیین FDA ، تولیدکنندگان باید ظروف را آزمایش کنند و تخمین بزنند که ظرف در مایکروویو چقدر است ، درجه حرارت پیش بینی شده غذای داخل آن تخمین زده می شود. به شرطی که مقدار مواد شیمیایی شسته شده از ظرف به داخل غذا کمتر از حداکثر مقدار مجاز تخمین زده شود ، ظرف در نظر گرفته شده برای مایکروویو مناسب نیست. اما این لزوماً ایمنی را تضمین نمی کند.
“گفتن بدون دانستن دقیق ساختار پلاستیک ها و مواد افزودنی موجود در پلاستیک دشوار است.” بنابراین ، گاهی اوقات بهتر است که در کنار احتیاط اشتباه کنیم. یک توصیه خوب این است که سعی کنید از گرم شدن مواد غذایی در پلاستیک خودداری کنید.
سوالات بیشتری باقی مانده است
در حالی که مایکروویو شستشوی شیمیایی پلاستیک را تسریع می کند ، اما این تنها راهی نیست که مواد شیمیایی پلاستیکی در مواد غذایی یا نوشیدنی های شما پیچیده می شود.”حتی اگر مایکروویو نباشد ، مواد شیمیایی هنوز هم می توانند وارد مواد غذایی شوند که در ظروف یا کیسه های پلاستیکی ذخیره شده اند.” “مطالعاتی چند سال پیش در ژاپن انجام شده است که نشان می دهد پلاستیک های مورد استفاده برای ذخیره مواد غذایی و مایعات باعث می شود مواد شیمیایی به داخل مواد غذایی و مایعات بریزند.”
مایعات که در بطری های پلاستیکی ذخیره می شوندکه در معرض گرما و نور خورشید هستند و مواد شیمیایی را به مایعات منتقل می کنند. و غذاهای اسیدی ، مانند گوجه فرنگی ، می توانند مواد شیمیایی را از پوشش قوطی های مواد غذایی جذب کنند. حتی وینیل ها یا پلاستیک های مورد استفاده در خانه ها یا ادارات نیز می توانند گازها را آزاد کرده و مقادیر قابل اندازه گیری مواد شیمیایی مانند فتالات را با گذشت زمان وارد هوا کنند. به همین ترتیب ، بخارهای پلاستیکی می توانند مواد شیمیایی را به مواد غذایی وارد کنند ، حتی اگر پلاستیک به غذا نرسد ، البته در مقادیر کمتری از تماس مستقیم. اگر از درپوش پلاستیکی پلاستیک روی کاسه ای در مایکروویو استفاده کنید ، این اتفاق می افتد.
محصولات فاقد مواد شیمیایی
آیا اگر از پلاستیک های فاقد مواد شیمیایی مشکل ساز مانند فتالات و BPA استفاده کنید ، آیا ایمن هستید؟
باز هم دشوار است که بگوییم پلاستیک هایی که حاوی چنین مواد شیمیایی نیستند بدون خطر هستند. اغلب آنچه که هنگام تولید یک ماده سازنده پلاستیکی از طرف سازنده اتفاق می افتد این است که این ماده جایگزین ماده شیمیایی دیگری می شود که ما در مورد آن شناخت کمی داریم. به عنوان مثال ، اگر سازنده ای فتالات را از دستورالعمل پلاستیکی وینیل خارج کند ، هنوز به چیزی نیاز دارد که باعث پلاستیک نرم شود ، بنابراین فتالات ها را با یک ماده شیمیایی نرم کننده دیگر جایگزین می کند. مسئله این است که اغلب مواد شیمیایی جدید ایمن تر نشان داده نشده است. شواهد کمی در مورد خطر آن وجود دارد یا هیچ. “در ابتدا شركتهایی كه به دنبال جلوگیری از استفاده BPA در محصولات هستند ، به ماده شیمیایی دیگری به نام بیسفنول S یا BPS تغییر می یابند.” “در آن زمان اطلاعات کمتری در مورد آن شناخته شده بود. اما اخیراً نیز مضر بودن آن نشان داده شده است.”