آیا احتمال دارد که آنفلوآنزای پرندگان از طریق شیر یا تخم مرغ به انسان منتقل شود؟
تریتا نیوز : عاطفه عباسی مقدم ،طی چندسال اخیر تعدادی از طریق حیوانات به آنفلوآنزا دچار شدند اما علائم خفیفی داشتند وبه سرعت درمان شدند.به نظر میرسد احتمال انتقال از طریق حیوان به انسان کم است،تخم مرغ که به صورت پخته شده ولبنیات هم به صورت پاستوریزه مصرف میشوند.کارشناسان معتقدند که بهتراست از خوردن غذاهای خام اجتناب کرد.
مرکز کنترل وپیشگیری بیماریها اعلام کرده است تنها علامت این بیماری در موارد یافت شده قرمزی چشمهاوچند روز خستگی بوده است که با قرنطینه شدن ودریافت داروهای آنتی ویروس بهبود پیدا کردند .این افراد به صورت محافظت نشده با ماکیان وگاوهادرارتباط بودند.
دامپزشکان بر این باورند که این ویروس به سرعت بین پرندگان وحشی وماکیان اهلی مثل مرغ وبوقلمون گسترش می یابد واحتمال انتقال آن به انسان بسیار پایین است اما صفر نیست وافرادی که زمان زیادی درتماس نزدیک با حیوانات بیمارهستند واحتیاطهای لازم را لحاظ نمیکنند،بیشتر درمعرض خطر هستند
سوال اینجاست که آیا از طریق منابع غذایی به آنفلوآنزا آلوده میشویم یا خیر؟
در مورد تخم مرغ تا زمانی که کاملا پخته شود وزرده آن سفت شود هیچ خطری ندارد به طور کلی هر ویروسی با حرارت دیدن ازبین میرود.در تخم مرغ خام یا نیم پزتا زمانیکه ویروس در زرده بتواند زنده بماند میتواند ایجاد مشکل کند.
درمورد لبنیات هم تا زمانیکه به صورت پاستوریزه مصرف شوند به دلیل اینکه در این فرآیند به اندازه کافی حرارت میبینند مشکلی ایجاد نمیکنند.
افراد چطور میتوانند خودشان را در برابراین ویروس محافظت کنند؟
-لازم است فرآیند پخت به خوبی مدیریت شود براین اساس توصیه شده است گوشت وسایر فرآورده های دامی تا ۱۴۵ درجه فارنهایت وماکیان تا ۱۶۵ درجه حرارت ببینند
-مطمئن شوید بعد از کاروتماس با محصولات خام دستهای خود را به خوبی شستشو دهید
-مواجه شدن با تخم مرغهایی که آغشته به مدفوع پرندگان است نیزمیتواند دردسرسازباشد.