آمازون، بزرگترین تهدید برای بیت کوین و ارزهای رمزنگاری شده
در طول یک سال اخیر شاهد رشد بسیار زیاد ارزهای رمزنگاریشده بودیم. در طول ماههای گذشته با افزایش ارزش بیتکوین و رسیدن به مرز ۲۰ هزار دلار، بسیاری از افرادی که شاید پیش از این اصلا با ارزهای رمزنگاری شده آشنا نبودند، بخشی از سرمایهی خود را در این راه سرمایهگذاری کردند. همزمان با افزایش ارزش ارزهای رمزنگاری شده و مخصوصا بیتکوین، شماری از کارشناسان این مسئله را به دلیل ایجاد حباب قیمت حول این پول رمزنگاری شده خواندند. با وجود تمام نگرشهای مثبت و منفی در رابطه با ارزهای رمزنگاری شده، همچنان شاهد این موضوع هستیم که بسیاری مشتاق به سرمایهگذاری روی پولهای الکترونیک هستند.
با وجود افزایش محبوبیت و استفاده از پولهای رمزنگاری شده، شاهد این موضوع هستیم که استفاده از این نوع پولها در خریدهای آنلاین صورتگرفته توسط کاربران از فروشگاههای آنلاینی نظیر آمازون نقشی پررنگ ندارد.
آمازون بهعنوان بزرگترین خرده فروشی آنلاین جهان طی سال ۲۰۱۶ فروشی ۹۴ میلیارد دلاری تجربه کرد که بهطور حتم این رقم طی سال ۲۰۱۷ با افزایش بسیار بالایی روبهرو شده است. آمازون نزدیک نیمی از خرید آنلاین در آمریکا را به خود اختصاص داده است و همچنین بخشی از بازار جهانی فروش آنلاین را در اختیار دارد. آمازون تا به امروز امکان پرداخت از طریق بیتکوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده را فراهم نکرده است. بهعنوان بزرگترین خرده فروش جهان، تصمیم آمازون در رابطه با پشتیبانی از پولهای الکترونیک را باید یک اتفاق بسیار بزرگ در این حوزه خواند.
یکی از بزرگترین موانعی که احتمالا آمازون را از پشتیبانی این پولها بازمیدارد، تعداد تراکنشهایی است که پولهای رمزنگاری شده از آن پشتیبانی میکنند. برای مثال بیتکوین در هر ثانیه از ۷ و اتریوم در هر ثانیه از انجام ۱۵ تراکنش پشتیبانی میکند. نکتهی جالب توجه این است که آمازون طی روز پرایم، در هر ثانیه شاهد انجام شدن بیش از ۶۰۰ تراکنش بود. حال در نظر بگیرید که اگر تنها قسمتی از این تراکنشها با استفاده از پولهای رمزنگاری شده انجام شود، چه اتفاقی خواهد افتاد.
سرعت پایین در تراکنشها باعث خواهد شد که آمازون فعلا از چنین قابلیتی پشتیبانی نکند. غول خردهفروشی با پیادهسازی و اجرای گستردهی فناوریها چندان غریبه نیست. این کمپانی در پی آن است تا برای تسریع انجام تراکنشها از فناوریهای بهبودیافتهای استفاده کند. البته پولهای رمزنگاری شدهای نظیر ریپل وجود دارند که سرعت تراکنشها در آنها بسیار بالا است. برای مثال ریپل بهعنوان یکی از پولهای رمزنگاری شدهای که در روزهای گذشته ارزش آن بیش از پیش افزایش پیدا کرده، قادر است از ۱۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه پشتیبانی کند.
برخی گمانهها حکایت از این دارند که آمازون خود بهصورت مستقل در پی آن است تا وارد حوزهی پولهای رمزنگاری شده شود. برای مثال آمازون در ۳۱ اکتبر سال ۲۰۱۷ دامنههایی نظیر amazonethereum.com ،amazoncrypticurrency.com و amazoncrypticurrencies.com را به ثبت رسانده است.
با توجه به ثبت این دامنهها نمیتوان در مورد اینکه آیا آمازون به پشتیبانی از ارزهای رمزپایه خواهد پرداخت یا نه نتیجهگیری کرد؛ ولی در مورد سیاستهای آن در قبال پول رمزنگاری شده، سه رویکرد قابل پیشبینی است:
- آمازون بهصورت کامل از حوزهی ارزهای رمزنگاری شده دوری کند.
- آمازون یکی از رقبای بیتکوین را به دلیل ظرفیت بالای تراکنشها انتخاب کند.
- آمازون بهصورت مستقل ارز رمزنگاری شدهی اختصاصی خود را عرضه کند.
هر یک از استراتژیهای اشارهشده تأثیر خود را روی ارزهای رمزپایه خواهد داشت. بهطور حتم در صورتی که آمازون ارز رمزنگاری شدهی خود را ایجاد کند، عنوان اولین شرکتی را از آن خود خواهد کرد که چنین اقدامی انجام داده است.