آشنایی با پروتئین کلاژن
کلاژن فراوان ترین پروتئین بدن است. این پروتئین جزئی از ساختار پوست است و در لخته شدن خون موثر می باشد.
آشنایی با پروتئین کلاژن
اخیرا کلاژن به عنوان مکمل تغذیه ای اهمیت یافته و در ترکیبات شامپوها و لوسیون های بدن، نام این پروتئین به چشم میخورد.
پروتئین کلاژن از اجزای اصلی ساختمان استخوانها، پوست، عضله ها، تاندون ها و رباط های بدن است. البته در رگ های خونی، قرنیه و دندان هم کلاژن یافت می شود.
کلاژن در واقع مثل یک چسب می تواند همه ی اجزای بافت را کنار هم نگه دارد. در حقیقت نام کلاژن از ریشه ” کلا” در زبان یونانی به معنای چسب گرفته شده است.
عملکردهای کلاژن در بدن
در بدن حداقل ۱۶ نوع کلاژن داریم اما انواع ۱، ۲، ۳ و ۴ آن، اصلی محسوب می شوند:
کلاژن نوع ۱ :
در حدود ۹۰ درصد کلاژن بدن را شامل می شود. این نوع کلاژن، از الیاف به هم فشرده تشکیل شده و سازنده ی ساختار پوست، استخوان ها و دندان ها، غضروف ها و اتصالات عضلانی و دندان ها هستند.
کلاژن نوع ۲ :
فشردگی الیاف این نوع کلاژن کمتر است و در غضروف های کشسان پشت مفاصل، وجود دارند.
کلاژن نوع ۳ :
این نوع ساختار عضلات و اندام ها و عروق را ایجاد می کند.
کلاژن نوع ۴ :
این نوع در لایه های پوست عملکرد تصفیه کننده دارد.با بالا رفتن سن، کیفیت کلاژن تولیدی کمتر و کمتر می شود، انعطاف پذیری پوست کاهش می یابد و غضروف ها ضعیف می شوند.