آشنایی با جکفروت و خواص آن
“جکفروت” میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند، اندونزی، پرتغال کشت می شود. نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka) و پرتغالی است .
جکفروت خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی
کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.جک فروت بزرگ ترین میوه ی دنیا می باشد. بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است.
پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن ۳۶ کیلوگرم وزن و تا ۹۰ سانتیمتر طول و ۵۰ سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم این میوه شیرین و خوشمزه و یک ترکیبی از آناناس، موز و سیب است، اما کم آب تر است.
بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است. بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تفت می دهند. جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است.
در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند. در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.
در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.
جکفروت به دلیل خواص درمانی باور نکردنی آن میوه بسیار محبوب در سراسر جهان است. اگر چه این میوه عجیب غریب بنظر می رسد ولی در سلامتی معجزه می کند.
خواص جک فروت این میوه شگفت انگیز:
جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن و نشاسته در طب چینی میوه خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است.مقوی برای کبد،ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است،مغز میوه باعث سقط جنین می شود،شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است،تقویت سیستم ایمنی بدن،کاهش فشار خون بالا،تقویت استخوان،پیشگیر از سرطان،بهبود هضم،محافظت از چشم و پوست.