چگونگی تولید کره گیاهی
یک مسئول سازمان غذا و دارو با ابراز تأسف از لوثکردن مبحث پدافند غیرعامل در حوزه بیوتروریسم با اشاره به مطالبی که درباره کره گیاهی مطرح میشود، گفت: نباید ناآگاهانه، غرضورزانه و حتی دلسوزانه موجب تشویش اذهان مردم شد.
علی اکبر دادمهر ابراز کرد: متأسفانه پس از مطرح شدن مبحث پدافند غیرعامل در حوزه بیوتروریسم و موضوعیت یافتن آن بهحق آن در جامعه ما، عدهای یا از سر دلسوزی و یا شاید هم غرضورزی و ناآگاهانه، اقدام به الصاق انگ آن به هرآنچه به ذهنشان میرسد؛ میکنند که این موضوع جز تشویش و نگرانی اذهان مردم منجر به چیزی نمیشود.
دادمهر اضافه کرد: مثلاً این افراد در تازهترین ادعا، کره گیاهی را محصولی برمیشمردند که از جامد کردن روغنهای مایع یا روغنهای دستکاری شده ژنتیک بهدست میآید چنانچه این فرآورده با روشهای ویژهای مانند افزودن اسانس، عطر و طعم کره و گاهی هم مقداری شیرخشک تهیه میشود و بهدلیل ارزان بودن، در اکثر رستورانها کشور، کنار غذاهایی که سرو میشود این محصول را که بهزبان انگلیسی “مارگارین” نامیده میشود به مشتریهای خود عرضه میکنند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون پروانههای بهداشتی ساخت متعددی توسط سازمان غذا و دارو و معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی برای کره گیاهی بهعنوان فرآوردهای کاملاً ایمن در چهارچوب ضوابط بهداشتی تولید میشود صادر شده است، تصریح کرد: در خصوص کره گیاهی یا همان مارگارین میتوان گفت که این فرآورده دارای استاندارد ملی بوده و مشمول مقررات و ضوابط اجباری است کما اینکه در تولید آن از انواع روغنها و چربیهای گیاهی خوراکی مجاز تولیدشده مطابق ضوابط بهداشتی استفاده میشود.
دادمهر همچنین خاطرنشان کرد: ضوابط تولید کره گیاهی در انواع مایع، پختوپز، آردی و قنادی با معیارهای ملی ایران بهشماره ۱۴۳ و عنوان “کره گیاهی (مارگارین) ــ ویژگیها و روش آزمون” موجود است، لذا نسبت دادن تولید این فرآورده به اقدام بیوتروریستی بهکلی مردود بوده و بهنوعی لوث کردن این واژه است.