مشکلات دهان و دندان اطفال چگونه پدید می آیند
چه نوع خمیردندان هایی برای اطفال منابتر هستند و چه رنج سنی نباید از خمیردندان استفاده کنند و چگونه می توان از بروز مشکلات دهان و دندان اطفال پیشگیری کرد.
مشکلات دهان و دندان اطفال
دکتر همتی متخصص دندان پزشکی کودکان با اشاره به اهمیت تمیز کردن دندانها در سنین کودکی گفت: والدین باید از شش ماهگی تا سه سالگی فضای دندانی کودک را پس از هر بار شیر خوردن با غذا خوردن با پنبه خیس تمیز کنند و برای کودکان زیر ۲ سال نیازی به استفاده از خمیر دندان برای مسواک زدن نیست.
وی ادامه داد: استفاده از خمیر دندان در کودک در سنین ۲ تا ۳ سالگی باید تحت مشاوره پزشک باشد و با توجه به اهمیت دندانهای شیری توصیه میشود برای کودکان بعد از سن سه سالگی از خمیر دندانهای مخصوص اطفال استفاده شود.
دکتر همتی اظهار داشت: از سن حدود دو و نیم سالگی به بعد کودک باید با همکاری والدینش مسواک بزند و به محض بروز پوسیدگی و قبل از درد گرفتن دندانها با مراجعه به دندانپزشک نسبت به ترمیم آنها اقدام کند. ریشه دندانهای شیری باید تا قبل از رویش دندانهای دائمی در دهان باشد و هنگام رویش دندانهای دائمی، دندانهای شیری لق شوند و بیفتند در غیر این صورت دندانهای دائمی سر جای خود بیرون نمیآیند و کج میشوند.
این دندانپزشک کودک در پایان خاطر نشان کرد: در فاصله ۵ الی ۶ ماه یکبار کودکان باید مورد معاینه دندانپزشک قرار گیرند و همچنین تا سن ۵ سالگی از خمیر دندانهای حاوی فلوراید استفاده نکنند چون ممکن است خمیر دندان توسط کودک خورده شود و موجب عوارض همچون ایجاد لکههای سفید بر روی دندانها گردد. این نکته باید مد نظر مادران باشد که گاهی پوسیدگی زودرس دندانهای کودکان میتواند به دلیل استفاده زیاد و طولانی مدت از شیشه شیر باشند.