سهم اندروید ۷ نوقا با گذشت نزدیک به یک سال از زمان عرضه، به ۱۰ درصد رسید

آمار منتشر شده توسط گوگل از توزیع نسخههای مختلف سیستمعامل اندروید، نشان میدهد که سهم اندروید ۷.۰ نوقا پس از گذشت چند ماه، دو رقمی شده است.
آمار رسمی، به بررسی تغییرات صورت گرفته در سهم نسخههای مختلف سیستمعامل اندروید طی ماه ژوئن تا اوایل ماه جولای میپردازد. بر همین اساس، میتوان گفت که سیستمعامل اندروید ۷.۰ نوقا، در نهایت به سهم دو رقمی دست یافته است؛ سهم این سیستمعامل با احتساب سهم نسخه ۷.۰ و ۷.۱ در حالحاضر، بیشتر از ۱۱.۵ درصد ارزیابی شده و این در حالی است که نزدیک به ۱۰ ماه از زمان انتشار اندروید نوقا میگذرد.
به همین جهت، رشد سهم سیستمعامل اندروید نوقا در بازار گوشیهای هوشمند اندرویدی، بسیار آهسته بوده است؛ حتی اگر سهم ۱۱.۵ درصدی اندروید ۷ نوقا، بدین معنی باشد که چند صد میلیون واحد دستگاه از این نسخه از سیستمعامل اندروید استفاده میکند.
سهم نسخههای مختلف اندروید در ماه جولای
شرکت گوگل، انتشار آپدیت اندروید نوقا ۷.۰ را برای گوشیهای هوشمند نکسوس در ماه آگوست آغاز کرد و اگر بخواهیم صادق باشیم، باید گفت که گوشیهای پیکسل و پیکسل ایکسال با اندروید نوقا ۷.۱ در ماه اکتبر عرضه شده است. متأسفانه، بیشتر از یک سال طول میکشد تا آخرین نسخه عرضه شده از سیستمعامل اندروید، به بیشترین سهم ممکن دست پیدا کند؛ به عبارت دیگر، به نسخهای از سیستمعامل اندروید مبدل شود که بیشترین استفاده را روی گوشیهای هوشمند و تبلتهای اندرویدی داشته باشد. به همین جهت، اندروید نوقا ۷.۰ یا ۷.۱ نیز نخواهد توانست به این روند خاتمه دهد.
آمار منتشر شده توسط گوگل از توزیع نسخههای مختلف سیستمعامل اندروید در ادامه آمده است:
- اندروید ۷.۰ و ۷.۱ نوقا (آگوست ۲۰۱۶): با ۲.۰ درصد رشد به سهم ۱۱.۵ درصدی دست یافته است.
- اندروید ۶.۰ مارشمالو (اکتبر ۲۰۱۵): با ۰.۶ درصد رشد، به سهم ۳۱.۸ درصدی رسیده است.
- اندروید ۵.۰ و ۵.۱ لالیپاپ (نوامبر ۲۰۱۴، مارس ۲۰۱۵): با کاهش ۰.۷ درصدی، اکنون تنها بر روی ۳۰.۱ درصد از گوشیهای هوشمند و تبلتهای اندرویدی نصب شده است.
- اندروید ۴.۴ کیتکت (اکتبر ۲۰۱۳): پس از کاهش ۱.۰ درصدی، سهم این نسخه به ۱۷.۱ درصد رسیده است.
- اندروید ۴.۱، ۴.۲ و ۴.۳ جلی بین (جولای ۲۰۱۲، نوامبر ۲۰۱۲ و جولای ۲۰۱۳): با تغییر ۰.۷ درصدی، مجموع سهم این سه نسخه به ۸.۱ درصد کاهش یافته است.
- اندروید ۴.۰ بستنی حصیری (دسامبر ۲۰۱۱): پس از کاهش ۰.۱ درصدی، سهم این نسخه به ۰.۷ درصد رسیده است.
- اندروید ۲.۳ نانزنجبیلی (دسامبر ۲۰۱۰): با کاهش ۰.۱ درصدی، این نسخه تنها بر روی ۰.۷ درصد از گوشیها و تبلتهای اندرویدی استفاده میشود.
آمار منتشر شده توسط گوگل از توزیع نسخههای مختلف اندروید با ارزیابی استفاده کاربران از پلی استور گوگل بهدست آمده است. به همین جهت در این ارزیابی، تنها آمار استفاده از دستگاههای مجهز به سیستمعامل اندروید ۲.۲ یا بالاتر مورد بررسی قرار گرفته است؛ همانطور که احتمالاً میدانید، فروشگاه گوگل پلی تنها روی گوشیهای مجهز به اندروید ۲.۲ یا نسخههای جدیدتر نصب میشود.
سهم نسخههای مختلف اندروید در ماه ژوئن
علاوهبراین، گوشیهای هوشمند یا تبلتهای اندرویدی نیز وجود دارد که ارزیابی نشده است؛ علت این موضوع، عدم استفاده از پلی استور گوگل در این محصولات است. تعدادی از گوشیهای هوشمند چینی با نسخه شخصیسازی شده سیستمعامل اندروید عرضه میشود و به همین جهت، کاربران از فروشگاه پلی استور گوگل استفاده نمیکنند.
ضمن اینکه در لیست ارائه شده، نسخههایی که سهم آنها کمتر از ۰.۱ درصد است؛ جایی ندارد. به همین جهت، آمار استفاده از سیستمعامل اندروید ۲.۲ فریو یا اندروید ۳.۰ شانه عسل، علیرغم ارزیابی اعلام نشده است.
با درنظر گرفتن اطلاعات منتشر شده توسط گوگل، بیشترین استفاده از سیستمعامل موبایلی گوگل مربوط به اندروید مارشمالو است و به دنبال آن، اندروید لالیپاپ و کیتکت در رتبههای دوم تا سوم قرار دارند. همچنین، اندروید ۴.۰ بستنی حصیری و نان زنجبیلی، برای بقا با یکدیگر مبارزه میکنند.