رویکرد فعال بانک مسکن برای عرضه املاک و رونقبخشی به بازار مسکن/ ماندگاری غیرفعال املاک در تضاد با مأموریت ماست

بانک مسکن طی ماههای اخیر، اقدامات متعددی برای ثبت، واگذاری و تعیین تکلیف املاک غیرضرور انجام داده است که رفع چالشهای ثبتی، واگذاری بخشی از املاک و ثبت آنها در سامانههای مرتبط دولتی شامل سامانه املاک و اسکان را در پی داشته است.
به گزارش تریتا نیوز به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن – هیبنا؛ بر خلاف تصوراتی که ممکن است از «نگهداری غیرفعال املاک» یا «خروج داراییهای ملکی از چرخه بازار» ایجاد شود، بانک مسکن با رویکردی کاملاً شفاف و مسئولانه، بهصورت مستمر در حال واگذاری، املاک تملیکی و غیرضرور یا مساعدت با شرکتهای ذیصلاح در پروژههای تولید مسکن است.
در واکنش به برخی برداشتهای نادرست در خصوص نگهداری واحدهای مسکونی توسط بانکها، بانک مسکن بهعنوان بازوی تخصصی تأمین مالی بخش مسکن کشور اعلام میدارد که نگاه راهبردی این بانک همواره بر پایه تسهیل خانهدار شدن اقشار مختلف مردم، بهویژه دهکهای متوسط و پایین جامعه استوار بوده است.
از این رو، بانک مسکن طی سال ۱۴۰۳، املاک غیرضرور و تملیکی را طی ۱۰ نوبت برگزاری مزایده عمومی جهت واگذاری عرضه کرد که این مزایدات منتج به فروش قطعی بخشی از املاک مازاد بانک مسکن شد.
همچنین ثبت اطلاعات املاک بانک در سامانه سادا(نوین) وزارت امور اقتصادی و دارایی و سامانههای املاک و مستغلات بانک مرکزی، معرفی و ثبت اطلاعات واحدهای مسکونی سامانه ملی املاک و اسکان برابر با تکالیف قانونی و توسعه سامانه داخلی املاک بانک مسکن(ساجام) از دیگر اقدامات در راستای شفاف سازی املاک غیر ضرور و غیرمولد بانک مسکن بوده است.
ضمن اینکه بانک مسکن در خصوص پروژههای مسکونی که با تسهیلات بانک توسط بخش خصوصی در حال احداث میباشند، در کنار اعمال کنترلها و نظارتهای لازم، به منظور تسریع در تکمیل و عرضه پروژهها، همواره سیاستهای تشویقی با هدف تسریع در عرضه واحدهای تکمیل شده به مصرفکننده نهایی را در دستور کار دارد.
بانک مسکن با باور به نقش مؤثر خود در توسعه ملی، تسهیلگر ورود واحدهای مسکونی به بازار بوده و هرگونه ماندگاری غیرفعال املاک را خلاف مسئولیت حرفهای و مأموریت اجتماعی خود میداند.
این بانک پشتیبان و حامی اقشار متقاضی مسکن است و با اتکا به ظرفیتهای اعتباری، کارشناسی و عملیاتی خود، در خط مقدم تلاش برای رونقبخشی پایدار به بازار مسکن قرار دارد.