روشی جدید برای از بین بردن وسایل الکترونیکی در شرایط بحرانی
به تازگی محققان عربستانی روش جدیدی را ابداع کرده اند که می توان با استفاده از آن گوشی و سایر تجهیزات الکترونیکی را در شرایط حساس و بحرانی در کمترین زمان ممکن نابود کرد. این روش، روشی آسان و کم هزینه برای انجام این کار است.
شاید روزی انجام یک مأموریت مهم فوق سری بر عهده شما گذاشته شود؛ ولی شاید بخت با شما یار نباشد و در منطقه دشمن گرفتار شوید. اولین چیزی که در چنین شرایطی به ذهنتان می رسد این است که وسایل و تجهیزات الکترونیکی خود را دربردارنده اطلاعات مهمی هستند، نابود کنید. شاید شما در چنین شرایطی، نابودی فیزیکی وسایل الکترونیکی خود را بهترین راه حل بدانید؛ اما این روش هم خطرناک است وهم زمان زیادی می برد. محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله واقع در عربستان، به تازگی به راه حل جدیدی دست یافته اند که روشی آسان و کم هزینه برای از بین بردن گوشی برای افراد عادی است.
راه حل این محققان به این صورت است که لایه ای را که از یک ماده پلیمری خاص تهیه شده است، بر روی یک تراشه سیلیکونی که در وسایل الکترونیکی تعبیه شده است، قرار داده می شود و این لایه تا زمانی که به دمای ۸۰ درجه نرسد، هیچ عکس العملی نشان نمی دهد؛ اما زمانی که به این دما می رسد، اندازه آن سریعا افزایش پیدا می کند و باعث می شود تراشه ای که به آن متصل شده است، در مدت زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نابود شود. محققان ابداع کننده این روش معتقدند که تنها ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی وات برق برای افزایش دمای این لایه پلیمری کافی است و همچنین می توان دمایی را که این لایه پلیمری در آن واکنش نشان می دهد، نیز بسته به مواد مختلف به کار گرفته شده در وسایل الکترونیکی، تغییر داد. این روش می تواند برای نابودی تراشه هایی را که ضخامت آن ها بیش از ۹۰ میکرومتر است، نیز استفاده شود.
نکته جالب اینجا است که این لایه که به عنوان یک جاسوس برای شما عمل می کند، از راه دور نیز می تواند گوشی شما را نیز نابود کند. این لایه می تواند زمانی که گوشی از منطقه جغرافیایی تعیین شده خود خارج شود (از طریق حسگر GPS که در آن تعبیه شده است، می تواند این موضوع را تشخیص دهد) یا زمانی که نور به آن تابانیده شود (از طریق حسگر نوری که در آن تعبیه شده است این موضوع را تشخیص می دهد) و یا زمانی که باز شود (از طریق حسگر فشار تعبیه شده در آن این موضوع را تشخیص می دهد)، تراشه دستگاه را نابود کند. این روش در حال حاضر تنها برای نابود کردن تراشه های سیلیکونی قابل استفاده است؛ اما محققان در حال کار کردن بر روی این لایه پلیمری هستند تا برای نابود کردن بردهای مدار چاپی و هارد درایوها نیز از آن استفاده کنند.
این روش نسبت به روش های دیگر که قبلا ایجاد شده است، برتری دارد؛ زیرا می توان برای نابودی دستگاه های قدیمی و بدون نیاز به اضافه کردن یک تراشه اضافی، نیز از آن استفاده کرد. از دیگر مزایای این روش می توان به کم هزینه بودن آن اشاره کرد. قیمت این لایه پلیمری بسته به حجم آن، ۱۵ دلار و یا حتی کمتر است. طبق گفته محمد مصطفی حسین، سرپرست تیم تحقیقاتی این روش می تواند در شرایط حساس و بحرانی به افرادی که حفاظت از اطلاعات برای آن ها اهمیت زیادی دارد، کمک زیادی بکند که شامل مسئولان آژانس های اطلاعاتی، شرکت های بزرگ، بانک ها، صندوق های تأمینی، مدیران شبکه های اجتماعی و افرادی که به جمع آوری میزان بالایی از اطلاعات می پردازند، می شود. متاسفانه در حال حاضر این لایه پلیمری در هیچ یک از گوشی های موجود در بازار تعبیه نشده است؛ اما اگر علاقه مند به داشتن گوشی جدیدی هستید با قابلیت نابود کردن خود (self destructive phone) هستید، می توانید گوشی گلکسی نوت ۷ سامسونگ را از بازار سیاه تهیه کنید!